Utvikling

Vurderer tre alternativer for tidligere Oslo-kino

Det blir enten kontor, undervisning eller studentleiligheter i den tidligere Oslo-kinoen, som ble kjøpt av to eiendomsprofiler.

KVALITETER: Målsettingen med oppgraderingen er å ivareta byggets opprinnelige kvaliteter og verdier. Foto: Google Street View
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I januar i fjor skrev Estate Nyheter at Arkitektselskapet Skapa AS hadde bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Vestgrensa 2 i Oslo. Bygget ble oppført som kino for området Ullevål Hageby, og sto ferdig i 1927, og i henvendelsen til PBE ble det skissert studentleiligheter i andre og tredje etasje.

Eiendommene Vestgrensa 2 og 4 ble kjøpt av Edd Martin Traaseth – tidligere konsernsjef i Eiendomsspar – og eiendomsinvestoren Pål Georg Gundersen i kompaniskap.

Nå har Dark Arkitekter bedt om forhåndskonferanse hos PBE for eiendommen. I henvendelsen til etaten fremkommer det at arkitektselskapet har i oppdrag å bistå EMT Invest med å oppgradere Vestgrensa 2.

Les også: Pål Georg Gundersen vil bygge på eksklusiv adresse 

– Dette vil gjøres i form av en rehabilitering og ombygging av interiør og eksteriør ved å ivareta verdien av eiendommen gjennom aktiv bruk. På vegne av tiltakshaver ønskes en forhåndskonferanse for å avklare rammeforutsetninger for byggetiltak, skriver Dark Arkitekter.

– Våre målsettinger med oppgraderingen er å ivareta byggets opprinnelige kvaliteter og verdier både arkitektonisk og konstruktivt, samt forsterke bygningens identitet gjennom å tilføre ny arkitektur i samspill med eksisterende. Ambisjonene om å oppgradere vil kunne gi eiendommen og nærområdet et betydelig løft, i samspill med pågående oppgradering av John Collets Plass, som utføres av Dronninga Landskapsarkitekter.

Arkitektselskapets foreløpige analyser og prosjektering i forhold til en oppgradering «vil kreve at det gjøres inngrep i bygningsanlegget slik det fremstår i dag». Tiltakene medfører mindre fasadeendringer og gir samtidig mulighet for en tilbakeføring og opprydding på eksisterende fasader.

– Dagens bruk av eiendommens første etasje med cafe og forretninger er i vesentlig grad ikke planlagt endret, utover at det planlegges for å etablere et forsamlingslokale i tilknytning til cafeen, for utleie til f. eks. bydelsmøter, fritidsaktiviteter, barneteater, yoga og utleie til konfirmasjon/dåp. Når det gjelder andre og tredje etasje vurderes alternativer i forbindelse med rehabilitering og ombygging for å ivareta verdien av eiendommen ved å styrke de vernede verdiene gjennom økt tilgjengelighet og aktiv bruk, fremgår det av henvendelsen.

Les også: Bygger ut nærsenter for 150 mill.

Dark Arkitekter har utarbeidet flere mulighetsstudier som viser alternative løsninger med tanke på bevaring og ny bruk av eiendommen. Alternativene som foreligger viser andre og tredje etasje med henholdsvis kontor, undervisning og studentleiligheter.

Overrasket over nyboligsalget
Bolig
Bygger for 600 millioner (+)
Aktuelt
Ny mann i Solon
Karriere
Oslo Finans kjøper to eiendommer (+)
Transaksjoner
Trekker forslag om forskrift om stengning av Kartverket (+)
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Statlig kompensasjonsordning for bedrifter – flere detaljer (+)
Juss
Kan bli første norske internasjonale vinner
Aktuelt
Vil ha 2 000 studenter i Kvadraturen
Utvikling
Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.