Utvikling

Snart byggestart for hotell på Økern

Det er Norlandia Hotel Group som skal drifte hotellet med 212 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

EGENIDENTITET: Hotellets platekledning foreslås med en rødlig tone, som vil bidra til at bygningen fremstår med en sterk egenidentitet. Ill: Dark Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Byggene i Økern Portal er i ferd med å reise seg. På det 29,3 dekar store området skal Oslo Pensjonsforsikring legge til rette for «ny og attraktiv bebyggelse med tidsmessige løsninger tilpasset planområdets urbane omgivelser».

Når Økern Portal står ferdig i 2021, vil en stor del av området vies et hotell på 12 500 kvadratmeter, i bygget som i dag er Lørenfaret 3. Det er Norlandia Hotel Group som skal drifte hotellet med 212 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

Les også: Staten selger eiendommer verdt over 100 mill.

På vegne av Oslo Pensjonsforsikring har Dark Arkitekter nå søkt om rammetillatelse for oppføring av hotellet. I tillegg til de 212 hotellrommene vil bygget inneholde areal for nødvendige støttefunksjoner som resepsjon, restaurant med tilhørende kjøkken, barer, konferansesenter, varemottak, tekniske rom, parkering m.m. Formål hotell er i henhold til gjeldende regulering.

Volumet består av en base over tre etasjer med en delvis inntrukket fjerde etasje, samt et overliggende volum som strekker seg fra og med plan 5-11og en delvis inntrukken 12. etasje. De inntrukne partiene er med på å markere volumet i møte med terrenget, samt omkringliggende terrasse.

Les også: Bygger hotell for 250 mill.

Bærekonstruksjoner utføres i plasstøpt betong, prefabrikkert betong og stålkonstruksjoner.

– Området domineres av bebyggelse i gråtoner med lite variasjon. Hotellets platekledning foreslås derfor med en rødlig tone, som vil bidra til at bygningen fremstår med en sterk egenidentitet, samtidig som bygningsvolumets størrelse er avstemt med øvrig omkringliggende bebyggelse, skriver Dark Arkitekter i redegjørelsen til PBE.

Hotellet blir beliggende sentralt på Økern nær T-bane, flybuss og ring 3.

Syndikat kjøpte to politistasjoner (+)
Transaksjoner
Viktige MVA-avklaringer ved redusert leie, utsatt betaling av leie og leiefritak (+)
Juss
Nordiske proptech-profiler samlet bransjen til erfaringsdeling over landegrensene
Tech
Er sikret for ett år og satser i krisetider
Bolig
Nytt tap for staten i sak om dokumentavgift (+)
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Frykter langvarig skader
Aktuelt
Tror bransjen i stor grad kan reddes (+)
Aktuelt
Bonum vil bygge boliger – PBE anbefaler park
Bolig
Hentet penger i tøft obligasjonsmarked
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.