ANNERLEDES: Interessen for å bo i denne låven er svært stor.

Over 100.000 kvadratmeteren er ingen hindring

Selv med kun lettbent annonsering, hagler det inn med interessenter som vil bo i låven.

Publisert Sist oppdatert

I oktober i fjor skrev Estate Nyheter om Woxen Utvikling som vil bygge boliger ved Bogstad i Oslo. Prosjektet går ut på å bygge en rekonstruksjon av den originale låven og fylle den med 19 highend-leiligheter.

– Vi har fått inn over 500 interessenter på drøye tre uker. Det er formidabel respons, sier eiendomsmegler Julian Alexander Hahn i DNB Eiendom.

LES OGSÅ: Salget går på skinner

Han forteller at det er særlig arkitekturen, beliggenheten og det at låven blir annerledes enn de fleste andre boligprosjekter som har fristet folk.

– Utbygger har hatt fokus på å samle dyktige arkitekter og interiørarkitekter for å utforme låven. De fleste leilighetene blir på rundt 100 kvadratmeter, mens to penthouseleiligheter blir på rundt 140. De får også egen privat heisatkomst. Dessuten blir det felles vinkjeller med langbord for sammenkomster, og selvfølgelig lagringsmuligheter for sameierenes vin i private skap. Det er ikke noe man ser hver dag i nyboligprosjekter, påpeker han.

LES OGSÅ: Starter med 148 leiligheter i første trinn

Prisene er ikke fastsatt ennå, men Julian Alexander Hahn bekrefter et høyt sjikt med gjennomsnittlig kvadratmeterpris på over 100.000 kroner.

– Hvem er interessert i å kjøpe leilighet i Woxen Gård?

– Stort sett voksne folk fra nærområdet. Det bygges ikke mange boliger her lenger hvor du får marka rett utenfor døren, og vi skal ikke se bort fra at noen av dem dessuten har medlemskap i golfklubben 100 meter unna, poengterer han.

LES OGSÅ: Boligøya er verdt to millarder kroner

Woxen Gård handler om mer enn å bygge om en gammel låve. Her skal dagens bygningsmasse rives og alt settes opp fra bunnen av.

– Vi har hatt god dialog med Byantikvaren for å gjenskape mye av det opprinnelige uttrykket til låven som en gang sto her, sier Hahn som håper på byggestart i løpet av inneværende år.

Da kan det være klart for flyttebilene to år senere.

LES OGSÅ: Satser på store leiligheter utenfor sentrum

Estate Media er ute med sin første podcast i samarbeid med DNB. Vi diskuterer blant annet om det bygges nok boliger i Oslo og om boligutviklerne har hatt det for lett.

Powered by Labrador CMS