Transaksjoner

Over 10 milliarder i Bergen

2019 var et rekordår for transaksjonsmarkedet i Bergen.

STOR AKTIVITET: WPS Næringsmegling, her representert med partner John Kenneth Porten (tv), analytiker Torgeir Olsen, daglig leder Lars Erik Wirsching og trainee Simen Wollan, registrerer stor interesse for å kjøpe næringseiendom i Bergen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

WPS Næringsmegling melder om et fantastisk transaksjonsmarked for næringseiendommer i Bergen i fjor. Daglig leder Lars Erik Wirsching melder om rekord, både i volum og i verdier. Da holder han Mongstad-transaksjon fra 2018 på 3,5 milliarder utenfor, blant annet fordi den transaksjonen var svært egenartet og lokalisert utenfor Bergen. .

– Vi passerte 10 milliarder kroner fordelt på 40 transaksjoner i 2019. Det er første gang vi teller ordinære eiendomstransaksjoner på dette nivået , sier Wirsching til Estate Nyheter.

Blant de store transaksjonene i 2019, var Sparebank 1 Vests kjøp av de resterende 66 prosentene av Jonsvollkvartalet til en eiendomsverdi på 1,3 milliarder kroner på 100 prosent basis, Entras kjøp av Møllendalsveien 6-8 for 400 millioner kroner og Profiers kjøp av det tidligere industriområdet på Hegrenestet i Sandviken for rundt 800 millioner kroner

Ifølge analytiker Torgeir Olsen i WPS Næringsmegling er 40 prosent av kjøperne (målt i verdi) utenbys kjøpere. 60 prosent er lokale eiendomsinvestorer. Samtidig er 90 prosent av selgerne (målt i verdi ved eiendomstransaksjonene) lokale eiendomsinvestorer.

– Det er mange nasjonale budgivere og kjøpere i Bergen, sier Olsen.

Ifølge WPS Næringsmegling har prime yield i Bergen falt fra 4,25 til 4,00prosent, noe som gir et historisk lavt yieldgap mot Oslo.

– Det blir interessant å se om de nasjonale og internasjonale investorene vil fortsette å prise Bergen-eiendommene skarpt, sier Wirsching.

Med en total omsetning på 10 milliarder kroner i fjor, er Wirsching litt bekymret for at det ikke finnes nok objekter til salg for å kunne holde transaksjonsvolumet så høyt også i 2020. Kjøperne er på jakt etter eiendommer, men det er ikke like mange objekter til salgs.

– De gjennomførte salgene i fjor var i hovedsak motivert av generasjonsskifter, realisasjon av gevinster samt tilpasning av porteføljene, sier Wirsching.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.