Transaksjoner

Selger seg ut av eiendomsselskap

Fredrikstad Energi har solgt sin aksjepost i Værste AS, som står for gigantutbyggingen på gamle Fredrikstad mekaniske verksted.

STORE PLANER: Det skal bygges mye på Værste i årene fremover.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Energiselskapets eierandel på 29,59 prosent er solgt til en gruppe bestående av Joh. Johannson Eiendom (10,42 prosent), Halden Kommunale Pensjonskasse (9,86 prosent), Fredriksborg Utvikling (4,66 prosent, Glitra (3,64 prosent) og Brynildsen-familien (1 prosent). Det er Pareto Securities som har bistått kjøperne i prosessen. Transaksjonen priser aksjene i Værste på 100 prosent basis til ca. 913 millioner kroner.

– Vi har vært med som en langsiktig eier i over 20 år, og det har både vært en krevende og spennende reise. Selskapet er i positiv utvikling og vil bety mye for Fredrikstad videre. Vår strategi er å investere i egen kjernevirksomhet, og salget frigir midler til utvikling, sier konsernsjef Trond Andersen i Fredrikstad Energi i en kommentar.

Han er fornøyd med både prosessen og prisen som er oppnådd for salget av aksjene.

Styreleder i Værste, Morten Olav Fredriksen, ønsker å takke Fredrikstad Energi for svært godt samarbeid med øvrige aksjonærer i Værste gjennom 20 år.

– Samtidig er vi glad for at alle eksisterende aksjonærer velger å kjøpe seg ytterligere opp i Værste. Det vitner om tro på positiv vekst både for selskapet, FMV-området og Fredrikstad by», sier Fredriksen. Avslutningsvis ønsker Fredriksen å ønske de nye aksjonærene velkommen i aksjonærfelleskapet, sier Fredriksen.


Se også mer om de gigantiske utbyggingsplanene i Fredrikstad her på Estate Play:

Blir løpt ned når de lanserer fond med dette (+)
Analyse
Eiendomsskatt for næringseiendom: Det lønner seg å klage
Juss
Investorene vil kjøpe mer eiendom
Aktuelt
Prøver på nytt med færre boliger (+)
Bolig
Snart byggestart for hotell på Økern
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Corona gir hotellsmell (+)
Aktuelt
Må møte som tiltalt i retten denne uken (+)
Juss
Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.