Transaksjoner

Blar opp 1,9 milliarder i Kongens by

KLP Eiendom kjøper enda et kontorbygg.

KJØPER: KLP Eiendom utvider i Danmark.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

KLP Eiendom har inngått avtale med Deloitte Fonden om kjøp av Weidekampsgade 6 i København. Brutto eiendomsverdi er på 1,4 milliarder danske kroner, drøyt 1,9 milliarder norske. Overtakelsen gjennomføres 20. desember, ifølge en pressemelding.

LESD OGSÅ: Mediesky arving satser for fullt på eiendom

– Vi har hatt en ambisjon om å øke vår danske eiendomsportefølje, og er svært fornøyd med å gjennomføre vår tredje store danske transaksjon i år, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

Før sommeren annonserte de kjøpet av Vismas nye hovedkontor i Carlsbergbyen, i november sto kontorbygget Weidekampsgade 12-16 på menyen.

Weidekampsgade 6 er et kontorbygg fra 2005 med seks etasjer pluss to kjelleretasjer, og har et utleiebart areal på cirka 38.000 kvadratmeter. Eiendommen er fullt utleid med Deloitte som eneste leietaker.

LED OGSÅ: Gigantplaner på bygrensa

– Med dette kjøpet sikrer vi oss vårt andre kontorbygg på Islands Brygge på kort tid. Vi har lenge hatt et ønske om økt eksponering i City og med de to attraktive eiendommene supplerer vi på en god måte våre øvrige kontorbygg i København. Det er min vurdering at vi fra 2021, når vi innvier vårt nye kontorbygg på Kay Fiskers Plads, blir den største tilbyderen av kontorfasiliteter i byen, sier administrerende direktør Søren Risager-Hansen i KLP Ejendomme.

LES OGSÅ: Vil ha 100 mill for gammel bygård

 

Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Boligøya er verdt to milliarder kroner (+)
Bolig
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Blir partner i DARK
Karriere
Tar omkamp etter å ha blitt dømt til å betale 40 millioner
Bolig
Investor må bla opp etter uklar avtale (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.