Bolig

Bygger for 400 mill nå, og det er bare halve prosjektet

Opprinnelig skulle første del av det store boligprosjektet bygges i to trinn, men stor interesse endte med at utvikleren tar alt i en runde.

SENTRUM: Lietorvet bygges midt i Skien. Første halvdel er på vei opp nå.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Lietorvet midt i Skien sentrum begynner å ligne på en stor suksess.

– Vi lanserte første byggetrinn i april, 21 leiligheter. I august var tiden inne for 26 leiligheter til. Hittil har vi solgt 17 totalt, så Lietorvet er et prosjekt som har truffet virkelig godt hos kjøperne, sier prosjektmegler Thomas André Hansen ved Privatmegleren.

LES OGSÅ: Bygger blokkene ut i elven

Lietorvet bygges på det som i årevis har vært en stor parkeringsplass rett ved kjøpesenteret med samme navn. Det er Bratsberg Gruppen, FIHA Holding, Betonmast Eiendom og PBBL som står bak prosjektet til 400 millioner kroner.

– Nå tetter vi et åpent landskap i sentrum og bygger i prinsippet et helt nytt kvartal. Vi begynner med et to etasjers parkeringsanlegg for både kjøpesenteret og beboerne, og bygger to boligbygg oppå der med en park imellom. I tillegg blir det plass til et lite næringslokale. Siden vi er nærmeste nabo til kirken er det viktig å vise hensyn, og vi har et godt samarbeid med både dem og kommunen, sier markedssjef Lars Christensen i PBBL.

LES OGSÅ: 81 leiligheter skal bringe liv til elvebredden

Herligheten skal etter planen stå ferdig andre kvartal 2021. Og da er det klart for neste runde som blir nesten identisk, bare med litt færre boliger.

– Reguleringen der er ferdig og godkjent, og nå gjenstår det bare for oss å fintegne boligene. Forhåpentligvis er vi i gang neste høst med denne siste delen. Totalt blir det et sted mellom 80 og 90 leiligheter på Lietorvet, påpeker Christensen.

PBBL og partnerne er ikke alene om å ha hatt planer for sentrumseiendommen, men ingen har klart å gjennomføre før nå.

LES OGSÅ: Ti etasjer på det gamle verftet

– Prosjektet har vært under utvikling i sju år. Flere konstellasjoner har jobbet med å utvikle noe, men planene har nok ikke vært like gode. Nå er vi fire eiere som sammen har fått til en løsning som kirken og kommunen er tilfredse med. Og kommunen jusier han.

Christensen forteller også om et boligmarked som er ganske langt fra det vi ser i andre større byer og tettsteder i Norge.

– Markedet i Grenland har vært kaldt en stund med flere store prosjekter som ikke har lykkes. Vi ser at utbyggere og arkitekter som kommer utenfra ofte ikke forstår hvor krevende det er, for her er det ingen raske penger. Skal du lykkes her må du kvalitetssikre prosjektet fra A til Å – og vi vet dessuten hvilke knapper vi skal trykke på, poengterer han.

LES OGSÅ: Byens største boligprosjekt noensinne

– Hva er problemet?

– Vi også ser trenden med at folk flytter fra eneboliger til leiligheter raskere enn før, men folk i Grenland er nok litt tregere enn andre steder selv om det er et generasjonsskifte på gang. Dessuten er 90 prosent av alle boligprosjekter over 15-20 boliger her organisert som borettslag. Det kommer av at man kanskje bare får tre millioner kroner for en brukt enebolig, og da er lave boligpriser kombinert med tryggheten i et borettslag noe mange foretrekker, forklarer han.

Særlig voksne mennesker med eneboliger har så langt siktet seg inn på Lietorvet, spredningen på de som har kjøpt hittil er fra 50 til 80 år.

– Det er ingen hemmelighet at kjøpesenteret er Mekka for de godt voksne i byen. Der får de alt de trenger og mange spiser middagen også middagen sin der inne. Disse faktorer har hjulpet oss veldig, men det er ikke bare pensjonister som har kjøpt. Jeg synes vi har en relativt god spredning, sier Christensen.

Leilighetene som nå selges er priset fra kr 2,9 til 7,2 millioner kroner. Fellesgjelden er fra 1,45 til 3,6 millioner.

Tempelridder konket igjen
Aktuelt
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
La igjen over 2,6 milliarder i Stockholm
Aktuelt
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling
Startet året med salg, men kjøpelysten er der fortsatt (+)
Transaksjoner
Oslo Finans kjøpte handelsportefølje
Transaksjoner
Får over 100.000 ekstra kvadratmeter å jobbe med (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.