Aktuelt

Skal tegne det nye akuttsykehuset

LINK arkitektur, med Carlstedt Arkitekter som underkonsulent, skal tegne det nye 85.000 kvadratmeter store akuttsykehuset i Västerås i Sverige.

LINK arkitektur og Carlstedt Arkitekter skal tegne nye Västerås Akutsjukhus. Foto: Hundven-Clements Photography
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Oppdraget innebærer å skape et sykehus der pasienter, ansatte og besøkende settes i sentrum. LINK arkitektur og Carlstedt Arkitekter var de som best levde opp til de kriterier vi la til grunn i anbudsprosessen, sier Victoria Hörnedal, programsjef ved Nytt Akutsjukhus Västerås i en pressemelding.

Det nye sykehuset skal blant annet omfatte akuttmottak, røntgen, kirurgi, steril teknologi, IVA, fødsel, barsel, intervensjon og omsorgsavdeling. I tillegg er det planlagt et forsyningsbygg, som er en forutsetning for å kunne bygge og drive helsetjeneste på sykehusområdet.

LES OGSÅ: Selger 100 mål sykehustomt på det åpne markedet

– Vi har god kunnskap om hvordan helsetjenesten vil se ut ti år frem i tid, men ikke så mye lenger. Derfor må vi tegne med fleksibilitet, generalitet og elastisitet som stikkord, slik at vi får et helsebygg som står seg betydelig mye lenger. Dette sykehuset skal være for oss, våre barn, barnebarn og barnebarns barn, sier Anna Espling Rolf som ansvarlig for sykehusarkitektur i LINK arkitektur Sverige.

LINK arkitektur er et Skandinavisk arkitektkontorer med 500 medarbeidere som samarbeider på tvers av landegrensene og utveksler erfaringer som kommer til nytte i de større prosjektene i nabolandene.

 

LES OGSÅ: Jakter brukte materialer til prestisjeprosjekt

– Vi er  glade for at vi med vår tverr-skandinaviske sykehussatsing har vunnet dette spennende oppdraget, sammen med Carlstedt Arkitekter. Sykehus har i flere år vært et av våre kjernekompetanser som bygger på flere tiårs opparbeidet ekspertise, forklarer Gabrielle Bergh, leder for Team Sykehus i Norge og Mette Dan-Weibel, leder for sykehussatsingen i Skandinavia hos LINK arkitektur.

Carlstedt Arkitekter har lang erfaring med store, komplekse oppdrag innen helsesektoren i hele Sverige. Sykehusarkitektur er selskapets spisskompetanse og pågående nye byggeprosjekter er akuttsykehus i Danderyd, Nyköping og Eskilstuna.

Rentetoppen er nådd
Play
Vil bygge flere hundre boliger på Haugerud (+)
Bolig
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling
Startet året med salg, men kjøpelysten er der fortsatt (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.