Aktuelt

Skal tegne det nye akuttsykehuset

LINK arkitektur, med Carlstedt Arkitekter som underkonsulent, skal tegne det nye 85.000 kvadratmeter store akuttsykehuset i Västerås i Sverige.

LINK arkitektur og Carlstedt Arkitekter skal tegne nye Västerås Akutsjukhus. Foto: Hundven-Clements Photography
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Oppdraget innebærer å skape et sykehus der pasienter, ansatte og besøkende settes i sentrum. LINK arkitektur og Carlstedt Arkitekter var de som best levde opp til de kriterier vi la til grunn i anbudsprosessen, sier Victoria Hörnedal, programsjef ved Nytt Akutsjukhus Västerås i en pressemelding.

Det nye sykehuset skal blant annet omfatte akuttmottak, røntgen, kirurgi, steril teknologi, IVA, fødsel, barsel, intervensjon og omsorgsavdeling. I tillegg er det planlagt et forsyningsbygg, som er en forutsetning for å kunne bygge og drive helsetjeneste på sykehusområdet.

LES OGSÅ: Selger 100 mål sykehustomt på det åpne markedet

– Vi har god kunnskap om hvordan helsetjenesten vil se ut ti år frem i tid, men ikke så mye lenger. Derfor må vi tegne med fleksibilitet, generalitet og elastisitet som stikkord, slik at vi får et helsebygg som står seg betydelig mye lenger. Dette sykehuset skal være for oss, våre barn, barnebarn og barnebarns barn, sier Anna Espling Rolf som ansvarlig for sykehusarkitektur i LINK arkitektur Sverige.

LINK arkitektur er et Skandinavisk arkitektkontorer med 500 medarbeidere som samarbeider på tvers av landegrensene og utveksler erfaringer som kommer til nytte i de større prosjektene i nabolandene.

 

LES OGSÅ: Jakter brukte materialer til prestisjeprosjekt

– Vi er  glade for at vi med vår tverr-skandinaviske sykehussatsing har vunnet dette spennende oppdraget, sammen med Carlstedt Arkitekter. Sykehus har i flere år vært et av våre kjernekompetanser som bygger på flere tiårs opparbeidet ekspertise, forklarer Gabrielle Bergh, leder for Team Sykehus i Norge og Mette Dan-Weibel, leder for sykehussatsingen i Skandinavia hos LINK arkitektur.

Carlstedt Arkitekter har lang erfaring med store, komplekse oppdrag innen helsesektoren i hele Sverige. Sykehusarkitektur er selskapets spisskompetanse og pågående nye byggeprosjekter er akuttsykehus i Danderyd, Nyköping og Eskilstuna.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.