Aktuelt

Kliss ny kjøpesenterkjede

15 kjøpesentre fra Svolvær i nord til Mandal i sør, heter nå Alti.

NYTT: Norge har fått enda en kjøpesenterkjede - Alti. Her fra Futurasenteret i Kristiansund. Foto: Alti Forvaltning
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I april i år ble det klart at 15 av LL Holding og Sørcos 18 norske kjøpesentre skulle få nytt navn. Bakgrunnen til den nye profilen er at Alti Forvaltning tok over forvaltning/eierskap av disse  i 2018 og 2019. Omdøpingen skjedde nylig.

– Alti er en kombinasjon av flere ord, du kan lese det som alltid eller alt i. Med Alti uttrykker vi at vi vil være tilstede for deg som kunde. Vi samler oss under et felles merkenavn for å stå sterkere og ha en tydelig profil i markedet, sier adm. dir. Lars Ove Løseth i Alti Forvaltning.

Han har tro på lokal handel og på sentrene i framtida.

LES OGSÅ: Halvparten av kjøpesentrene om setter for mindre

– I en tid med store endringer i handlemønsteret må vi tilby kundene det de ønsker å finne i våre kjøpesentre. Det vil delvis være andre varer og tjenester enn før. Kundene våre er opptatt av lokal handel og ser hvor viktig det er for lokalsamfunnet. Netthandel og fysisk handel blir mer og mer integrert, det ene utelukker ikke det andre. Fagkunnskap og menneskelig kontakt mellom kunde og selger går ikke av moten.  Jeg har god tro , hvis vi er flinke til å utvikle oss og tenke nytt, påpeker han.

Futura i Kristiansund har vært synonymt med handel siden 1989, og nå er senteret akkurat utvidet fra 9.000 til 24.000 kvadratmeter inkludert parkering. Utbyggingen til 250 millioner kroner kommer 12 år etter forrige utvidelse som kostet 45 millioner kroner. I forbindelse med utbyggingen tok begge Amfi-sentrene i byen i bruk navnene Alti Futura og Alti Storkaia tidligere i måneden.

LES OGSÅ: Kutter kjøpesenterdelen til fordel for boliger

Alti Forvaltning eies av LL Holding (80 %) og Sørco (20 %) og har hovedkontor i Surnadal på Nordmøre i tillegg til i Arendal, Oslo og Ålesund. Selskapet er engasjert i 20 kjøpesentre i Norge, derav to utviklingsprosjekter. Alti er også engasjert i annen type handelseiendom, kontorer og boliger. Selskapet har 350.000 kvadratmeter kjøpesentre som forventes å omsette for 8,8 milliarder kroner i år. Omprofilering vil i første omgang gjelde for:

Alti Arendal, Alti Brotorvet, Alti Futura, Alti Førde, Alti Harebakken, Alti Kragerø, Alti Mandal, Alti Nordfjord, Alti Rauma, Alti Storkaia, Alti Sunndal, Alti Surnadal, Alti Svolvær, Alti Tynset og Alti Ørsta.

 

Ny regionleder i Oslo
Karriere
Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.