Aktuelt

Bygger boliger for milliardbeløp

Veidekke vant kontrakten om å bygge boligprosjektet Middelthunet på Majorstuen med 329 leiligheter.

NYE LEILIGHETER: Leilighetene får et areal på mellom 43 og 390 kvadratmeter. Ill.: LOF Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er M17 Utvikling AS, som eies 50/50 av OBOS og Veidekke Eiendom, som har gitt Veidekke entreprenøroppdraget. Det skal bygges 329 leiligheter i Middelthunsgata 17 på Majorstuen i Oslo. Oppdraget har en verdi på drøye 1 milliard kroner.

– Det har vært enorm interesse for boligene. På første salgstrinn ble 42 av 46 leiligheter revet vekk i løpet av halvannen time, og på andre sagstrinn ble alt utsolgt i løpet av en time. Status nå er at 185 av 235 er solgt. Selv om siste bygg med 94 boliger først legges ut for salg på nyåret, setter vi i gang byggingen av hele prosjektet nå, sier konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i OBOS.

– Vi er stolte over prosjektet som vi har utviklet i tett og godt samarbeid med OBOS helt fra vi kjøpte tomten sammen i 2011. Dette er den største byggekontrakten for et boligprosjekt i Veidekkes historie, og det er så langt vi vet også Norges største. Vi gleder oss til endelig å komme i gang med byggingen, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Middelthunet består av tre bygg på henholdsvis 10, 12 og 14 etasjer over en parkeringskjeller. Det totale arealet på 45 500 kvadratmeter BTA inkluderer en barnehage. Leilighetene får høy standard og kvalitet og varierer i størrelsen fra 43 til 390 kvadratmeter.

Se Estate Play om prosjektet som har oppnådd kvadratmeterpriser på over 120 000 kroner her:

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.