NYE LEILIGHETER: Leilighetene får et areal på mellom 43 og 390 kvadratmeter. Ill.: LOF Arkitekter

Bygger boliger for milliardbeløp

Veidekke vant kontrakten om å bygge boligprosjektet Middelthunet på Majorstuen med 329 leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Det er M17 Utvikling AS, som eies 50/50 av OBOS og Veidekke Eiendom, som har gitt Veidekke entreprenøroppdraget. Det skal bygges 329 leiligheter i Middelthunsgata 17 på Majorstuen i Oslo. Oppdraget har en verdi på drøye 1 milliard kroner.

– Det har vært enorm interesse for boligene. På første salgstrinn ble 42 av 46 leiligheter revet vekk i løpet av halvannen time, og på andre sagstrinn ble alt utsolgt i løpet av en time. Status nå er at 185 av 235 er solgt. Selv om siste bygg med 94 boliger først legges ut for salg på nyåret, setter vi i gang byggingen av hele prosjektet nå, sier konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i OBOS.

– Vi er stolte over prosjektet som vi har utviklet i tett og godt samarbeid med OBOS helt fra vi kjøpte tomten sammen i 2011. Dette er den største byggekontrakten for et boligprosjekt i Veidekkes historie, og det er så langt vi vet også Norges største. Vi gleder oss til endelig å komme i gang med byggingen, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Middelthunet består av tre bygg på henholdsvis 10, 12 og 14 etasjer over en parkeringskjeller. Det totale arealet på 45 500 kvadratmeter BTA inkluderer en barnehage. Leilighetene får høy standard og kvalitet og varierer i størrelsen fra 43 til 390 kvadratmeter.

Se Estate Play om prosjektet som har oppnådd kvadratmeterpriser på over 120 000 kroner her:

Powered by Labrador CMS