Utvikling

Bygger nytt for DNB

Det såkalte bankbygget som har huset DNB i mange år blir snart slukt av byens nyeste boligprosjekt. Dermed setter banken kursen mot noe nytt.

BANK: DNB på Jessheim må ut av sine lokaler neste år og da bygger Jessheim Storsenter like godt en nytt bygg til dem, inkludert et frontbygg i Storgata som står i stil med de fredede nabohusene. Ill.: Arconsult
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Funkisgården som har vært DNBs hjem i en årrekke på Jessheim blir snart en del av Stor Oslo Eiendoms boligprosjekt i Gotaasalleen. Banken flytter inn i kliss nye lokaler i Jessheim Storsenter (Olav Thon Gruppen) som skal bygges nå.

– Vi skal rive et gatekjøkken i Storgata for å bygge et nytt kontorbygg på 1.000 kvadratmeter. Arbeidet starter 7. oktober og vi blir ferdig om et års tid, sier prosjektsjef Beata Filbrandt i Harald Kværner Eiendom som står for prosjektstyringen.

Storgata 12 og 14 er fredede bygninger og kan dermed ikke røres, men mellom disse ligger gatekjøkkenet. Det er på den tomta og innover i bakgården mot Storsenteret det nye og frittstående bankbygget skal reises.

– Vi har allerede inngått kontrakt med banken og driver for fullt med detaljprosjekteringen nå, påpeker Filbrandt om prosjektet til 30 millioner kroner.

– Planene om et nybygg har ligget der i årevis, men passet bra å gjennomføre nå da DNB var ute etter sentral beliggenhet på Jessheim. Bygget blir i to etasjer med carport i underetasjen. Høyden blir den samme som eksisterende bygg i Storgata 12, sier daglig leder Tore Kværner i Harald Kværner Eiendom.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.