Utvikling

Bygger nytt for DNB

Det såkalte bankbygget som har huset DNB i mange år blir snart slukt av byens nyeste boligprosjekt. Dermed setter banken kursen mot noe nytt.

BANK: DNB på Jessheim må ut av sine lokaler neste år og da bygger Jessheim Storsenter like godt en nytt bygg til dem, inkludert et frontbygg i Storgata som står i stil med de fredede nabohusene. Ill.: Arconsult
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Funkisgården som har vært DNBs hjem i en årrekke på Jessheim blir snart en del av Stor Oslo Eiendoms boligprosjekt i Gotaasalleen. Banken flytter inn i kliss nye lokaler i Jessheim Storsenter (Olav Thon Gruppen) som skal bygges nå.

– Vi skal rive et gatekjøkken i Storgata for å bygge et nytt kontorbygg på 1.000 kvadratmeter. Arbeidet starter 7. oktober og vi blir ferdig om et års tid, sier prosjektsjef Beata Filbrandt i Harald Kværner Eiendom som står for prosjektstyringen.

Storgata 12 og 14 er fredede bygninger og kan dermed ikke røres, men mellom disse ligger gatekjøkkenet. Det er på den tomta og innover i bakgården mot Storsenteret det nye og frittstående bankbygget skal reises.

– Vi har allerede inngått kontrakt med banken og driver for fullt med detaljprosjekteringen nå, påpeker Filbrandt om prosjektet til 30 millioner kroner.

– Planene om et nybygg har ligget der i årevis, men passet bra å gjennomføre nå da DNB var ute etter sentral beliggenhet på Jessheim. Bygget blir i to etasjer med carport i underetasjen. Høyden blir den samme som eksisterende bygg i Storgata 12, sier daglig leder Tore Kværner i Harald Kværner Eiendom.

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Koronaeffekten på eiendomsmarkedet
Aktuelt
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fører digital handelskrig mot korona – og det funker (+)
Aktuelt
Ansett en Mama for lunch
Play
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Boligprisene faller
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.