Aktuelt

Ambita med kontroll over Prognosesenteret

Ambita kjøpte nylig 51 av aksjene i 4CastGroup/Prognosesenteret.

KJØP: Adm.dir. Bjørn M. Birkeland i 4CastGroup/Prognosesenteret og adm.dir Stig W. Seljeseth i Ambita tror de får et strategisk løft.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– 4CastGroup/Prognosesenteret passer meget godt inn i strategien vår. Begge grupperingene vil nyte godt av å samle kreftene og dermed bli en mer slagkraftig aktør i Norge, sier adm. dir Stig W. Seljeseth i Ambita i en pressemelding.

Eiendomsteknologiselskapet Ambita leverer tjenester, systemer og produkter basert på eiendomsdata og kartdata. De står også bak Norges største handelsportal for eiendomsinformasjon i tillegg til løsninger for elektronisk tinglysing. Ambisjonen er å bidra med løsninger som sikrer et åpent, sikkert og smidig eiendomsmarked for alle.

LES OGSÅ: Bygger datasenter for en halv milliard

– Denne transaksjonen er svært positiv og vil gi begge selskapene et strategisk løft. Vi vil bli mer datadrevet og fremstå som en sterkere partner for våre kunder, påpeker Seljeseth.

I 2018 omsatte Ambita for 394 millioner kroner og består av 94 ansatte hvorav 80 er tilknyttet Ambita AS. Selskapet er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og målet med statens eierskap er kun forretningsmessig. Selskapet eier også 92,3 prosent av Boligmappa og 68,8 prosent av Alva Technologies (døtre).

LES OGSÅ: Naboene krangler i paradegata

Adm.dir. Bjørn M. Birkeland i 4CastGroup/Prognosesenteret trekker frem at de skal videreføre dagens produkt- og tjenestekonsepter, men at koblingen til Ambita vil bidra til å styrke selskapets tjenestespekter.

Prognosesenteret/4CastGroup ble etablert i 1978 og teller 58 medarbeidere.

Vil skrote boligprosjekt for park
Bolig
Utleiers ABC – Del 15 – Utleiers vedlikeholds- og utskiftningsplikt
Juss
Har eiendommer for tre milliarder kroner (+)
Analyse
Solgte 23 av 52 leiligheter i forhåndssalget
Bolig
Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
– Et signal om at området er i utvikling (+)
Utvikling
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig