Utvikling

Nå skal milliardprosjektet bygges

Schage Eiendom valgte Insenti for å bygge Rortunet i Røyken kommune.

MILLIARDPROSJEKT: Insenti skal bygge Rortunet i Slemmestad for Schage Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

 

– Med nye Rortunet ønsker Schage Eiendom å bidra til sentrumsutviklingen av Slemmestad, sier administrerende direktør Egil Svoren i en pressemelding.

Prosjektet består av å bygge et nytt kjøpesenter der det gamle sto, med over 12.500 kvadratmeter handel i første etasje. Andre etasje er satt av til helse og velvære og supplerende handel, slik at selve handelssenteret utgjør totalt ca 17.500 kvadratmeter. Oppå kjøpesenteret skal det bygges 122 leiligheter i fem boligblokker.

LES OGSÅ: Satser over en milliard kroner

I tillegg blir det 24.000 kvadratmeter med innendørsparkering og utvidelse av noen lokale veistrekninger. Schage Eiendom investerer over en milliard kroner i prosjektet og flere enn 90 kjøpere har allerede skrevet boligkontrakt over to år før innflytting.

– Rortunet har vært et sterkt handelspunkt i regionen, men trengte sårt en oppgradering. Med utbyggingen håper vi på ny giv og fart til den videre utviklingen av Slemmestad sentrum. Kjøpesenteret vil sikre mange lokale arbeidsplasser, og pendlerparkeringen vi skal bygge vil bidra til økt bruk av kollektivtrafikk. På grunn av det gode samarbeidet vi har hatt med Skøyen Atrium III, velger vi å gjennomføre prosjektet med Insenti, påpeker Svoren.

LES OGSÅ: Kutter kjøpesenterdelen til fordel for boliger

– Vi er stolte over at Schage Eiendom valgte oss. Det blir en spennende utfordring for vår organisasjon, sier adm. direktør Bjørn R Grepperud i Insenti.

Rivning av gamle Rortunet kjøpesenter er ferdig, og pelearbeidene er godt i gang. Graving og betongarbeider starter i august. Kjøpesenteret skal ferdigstilles i slutten av 2021 mens boligkjøperne skal flytte inn i første kvartal 2022.

Det nye Rortunet er tegnet av arkitektfirma Halvorsen & Reine.

 

 

 

 

Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Midlertidig uteservering på Sukkerbiten
Aktuelt
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Tempelridder konket igjen
Aktuelt
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
La igjen over 2,6 milliarder i Stockholm
Aktuelt
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.