Bolig

OBOS-prosjekt med eksepsjonelle kvaliteter

OBOS Nye Hjem AS vil bygge 155 leiligheter i jubileumsprosjektet.

PLUSSHUS: OBOS utvikler plusshuset sammen med CODE Arkitektur, Dronninga landskap og IN`BY.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I fjor sommer bestilte Code Illustrated Future oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Martin Strandlis vei 10 – ikke langt unna Ammerud T-banestasjon i Groruddalen. Planen er å rive eksisterende bygningsmasse, som består av lett industrivirksomhet og ulike kontorfunksjoner, samt å oppføre ny bebyggelse som i sin helhet er bolig. I forslaget ble det skissert 176 leiligheter.

Nå har PBE mottatt selve planforslaget, og der fremkommer det at antall boliger er redusert til 155 enheter. Det skisseres et bruksareal på 15 000 kvadratmeter over terreng og 5 100 kvadratmeter under terreng.

– Hovedgrepet sikrer høy boligkvalitet i et sirkulært bygg med en høy andel gjennomgående leiligheter og parkering under bakken, heter det i planforslaget.

Les også: Vil utvide med 6.300 kvadratmeter midt i sentrum

Alle leilighetene får romslige utearealer og har tilgang til et felles, sentralt gårdsrom i tillegg til et fellesrom. Leiligheter over kote 213 har direkte tilgang til to balkonger.

Prosjektet er «et moderne boligkompleks med høye arkitektoniske ambisjoner». Taklandskapet utformes med solcelleanlegg, som kan bidra til at bebyggelsen er selvforsynt med energi.

Martin Strandlis 10 vei blir Norges første leilighetsbygg som plusshus. Prosjektet ble lansert i anledning av at OBOS er 90 år, samtidig som Oslo i 2019 er Europas miljøhovedstad.

– Bokvalitetene som vektlegges, er naturnær beliggenhet, samhold og engasjement. Ved hjelp av varmebrønner og solceller produserer bygget mer energi enn det bruker, heter det i planforslaget.

Der påpekes det også at prosjektet «tilbyr en unik arkitektur og boopplevelse i et bygg med eksepsjonelle miljøkvaliteter».

Bygger lager til en halv milliard
Aktuelt
Jages for flere ulovlige forhold (+)
Analyse
Legger 1,7 milliarder på bordet for ny flyplass
Utvikling
Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad
Utvikling
Over 10 milliarder i Bergen
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Solon hyrer dreven rådgiver
Karriere
Ukens tips – Sletting av heftelser
Juss
Boligbygg sendte bekymringsmelding om saksbehandling (+)
Bolig
Mistet prosjekt – konkurrenten tok over
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.