Aktuelt

Kommunen blar opp for urban byutvikling

Bodø tenker urbant og moderne når de nå bygger sitt første kommunale offentlig parkeringshus i Kvartal 99.

PARK: Byens kommunale parkeringshus får en fem mål stor aktivitetspark på taket. Foto: Gunvald Johansen Bygg
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Parkeringsanlegget til 250 millioner kroner er 10.000 kvadratmeter stort og skal ha plass til minimum 345 biler fordelt på to etasjer når det står ferdig i september – etter en god del politisk debatt og motstand. Den summen inkluderer en fem mål stor aktivitetspark til 30 millioner kroner på taket, som være klar til bruk i november i følge totalentreprenør Gunvald Johansen Bygg. Parken skal ha installasjoner og tilbud for flere brukergrupper i alle aldre, og kan komme bli noe ala en Tuftepark som har fastmonterte treningsapparater ute.

LES OGSÅ: Fjerner bomringen for å øke handelen

Kvartal 99 ligger ved Fylkeshuset midt i hjertet av sentrum, og har lenge vært en midlertidig parkeringsplass. I tillegg til takparken tenker kommunen på flere andre som driver uorganisert idrett, og legger 15 millioner kroner på bordet for en 1.500 kvadratmeter stor skatepark på Bankgata idrettsplass. Den skal være ferdig til bruk før jul.

Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere
Kremleiligheter i havgapet (+)
Utvikling