Aktuelt

4,9 milliarder før skatt

Olav Thon Gruppen dro inn 4,9 milliarder kroner i resultat før skatt i 2018.

STERKT: Olav Thon Gruppen hadde et nytt godt år i 2018.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi er godt fornøyd med utviklingen i 2018, og tallene viser at Olav Thon Gruppen leverer solide resultater selv med en noe svakere markedssituasjon for konsernets kjøpesentre. Resultatveksten fremkommer både som følge av ferdigstilte eiendomsprosjekter, økte leieinntekter, resultatfremgang i Thon Hotels og lavere finanskostnader, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Gruppen hadde driftsinntekter på 11,04 milliarder kroner, noe som er en økning på nesten 1 milliard kroner sammenlignet med 2017. Leieinntektsnivået, som inkluderer markedsleie fra ledige lokaler, er nå oppe i 5,48 milliarder kroner. Ett år tidligere var leieinntektsnivået 5,22 milliarder kroner.

Økte eiendomsverdier og gevinst fra fastrenteavtaler bidro til 2,1 milliarder kroner av konsernets resultat. Før verdiendringer tjente Olav Thon Gruppen 2,8 milliarder kroner. Resultat før skatt var 4,9 milliarder kroner.

Olav Thon Gruppens norske kjøpesentre økte butikkomsetningen med 1,5 prosent til 64,5 milliarder kroner. I Sverige var økningen 3,4 prosent til 14 milliarder svenske kroner.

– Vi ønsker å styrke kjøpesentrenes posisjon som sentrale møteplasser for opplevelser og handel ved å utvide sentrene med nye og spennende butikker, kinosentre og serveringssteder, sier Arne B. Sperre.

Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere
Kremleiligheter i havgapet (+)
Utvikling