Aktuelt

4,9 milliarder før skatt

Olav Thon Gruppen dro inn 4,9 milliarder kroner i resultat før skatt i 2018.

STERKT: Olav Thon Gruppen hadde et nytt godt år i 2018.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi er godt fornøyd med utviklingen i 2018, og tallene viser at Olav Thon Gruppen leverer solide resultater selv med en noe svakere markedssituasjon for konsernets kjøpesentre. Resultatveksten fremkommer både som følge av ferdigstilte eiendomsprosjekter, økte leieinntekter, resultatfremgang i Thon Hotels og lavere finanskostnader, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Gruppen hadde driftsinntekter på 11,04 milliarder kroner, noe som er en økning på nesten 1 milliard kroner sammenlignet med 2017. Leieinntektsnivået, som inkluderer markedsleie fra ledige lokaler, er nå oppe i 5,48 milliarder kroner. Ett år tidligere var leieinntektsnivået 5,22 milliarder kroner.

Økte eiendomsverdier og gevinst fra fastrenteavtaler bidro til 2,1 milliarder kroner av konsernets resultat. Før verdiendringer tjente Olav Thon Gruppen 2,8 milliarder kroner. Resultat før skatt var 4,9 milliarder kroner.

Olav Thon Gruppens norske kjøpesentre økte butikkomsetningen med 1,5 prosent til 64,5 milliarder kroner. I Sverige var økningen 3,4 prosent til 14 milliarder svenske kroner.

– Vi ønsker å styrke kjøpesentrenes posisjon som sentrale møteplasser for opplevelser og handel ved å utvide sentrene med nye og spennende butikker, kinosentre og serveringssteder, sier Arne B. Sperre.

Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling
Kjøpte på Forus (+)
Transaksjoner
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Dette skal bli en attraktiv del av Fjordbyen
Utvikling
P-huset Oslo S fikk nei til ny adkomst (+)
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Smarthuskonsern med norsk storsatsing
Karriere
Trafikkskolegründer solgte bygård (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Rettsvirkning av plandokumenter (+)
Juss
Krangler videre etter milliontvist (+)
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.