Transaksjoner

Scala kjøper kjøpesenter

Scala Eiendom har kjøpt kjøpesenteret CC Drammen fra NIAM.

SIKTER HØYT: CC Drammen sikter mot en kjøpesenteromsetning på 430 til 450 millioner kroner i år.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den nordiske fondsgiganten NIAM har eid CC Drammen siden 2012 og gjennomførte i 2016-2017 en større rehabilitering av senteret. Nå kjøper kjøpesenterkjeden Scala Eiendom senteret, som har leietakere som Spar, Vinmonopoler, Rusta og G-Max.

– Dette er en flott eiendom med en knallbeliggenhet. Senteret har sterke leietagere og opplever god vekst i besøk og omsetning etter at forrige eier har gjort viktige og gode grep. Vi gleder oss til å videreutvikle mulighetene som ligger i CC, både på kort og lang sikt. Vi ser det som naturlig at vi spiller en aktiv rolle i den utviklingen som skal skje på og rundt eiendommen de nærmeste årene. Dette er en del av Drammen som kommer til å endre seg mye og som kommer til å oppleve sterk vekst, sier Hans Jørgen Mørland, administrerende direktør i Scala Eiendom AS.

Han forteller at Scala Eiendom sikter inn mot en senteromsetning på mellom 430 og 450 millioner kroner i 2019. Det er Citycon som har stått for forvaltningen av senteret for NIAM, men Scala Eiendom tar over den selv etter kjøpet.

– CC er ett kjøpesenter med stort fremtidig potensiale og vi er glade for at et sterkt industrielt selskap som Scala nå tar over stafettpinnen. De overtar et kjøpesenter med en spennende beliggenhet mellom Drammen sentrum og den fremtidige byutvikling med nytt sykehus og Fjordbyen på Lierstranda, sier Kjell Sagstad i Niam.

Gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Podcast: Har boligutviklerne hatt det for lett?
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Skanska setter storprosjekt på vent (+)
Bolig
Ukens tips – Grunneiers innløsningsrett ved KPA og reguleringsplan
Juss
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.