Transaksjoner

Selger på Vulkan

Anthon B Nilsen Eiendom selger den 9.200 kvm store eiendommen Nye Broverkstedet på Vulkan i Oslo til Aspelin Ramm.

TRANSAKSJON: Anthon B Nilsen Eiendom selger Nye Broverkstedet på Vulkan til Aspelin Ramm. Foto: ABNE
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De to selskapene var partnere i utviklingen av Vulkan på begynnelsen av 2000-tallet, der de konverterte et utdatert industriområde til en ny og moderne bydel inkludert Oslo første mathall. Blant mye annet. I 2005 fisjonerte partene sitt felleseide selskap Vulkan Eiendom AS og Anthon B Nilsen Eiendom ble eneeier av Nye Broverkstedet og tomten som senere ble utviklet til undervisningsbygg for Westerdals Oslo. Sistnevnte eiendom ble senere solgt til finansielle aktører, ifølge en pressemelding.

– Med salget av Nye Broverkstedet avslutter Anthon B Nilsen Eiendom et mer enn 15 år langt utviklingsløp i dette området. Vi er trygge på at Aspelin Ramm vil forvalte verdiene videre på en meget god måte, sier administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold.

– Aspelin Ramm eier blant annet Mathallen, hotellene, serverings- og handelsarealer samt Dansens Hus, Vulkan Arena og kontorbyggene på Vulkan. Vi har en langsiktig horisont i vårt eierskap av Vulkan, og har kontinuerlig fokus på å utvikle og forvalte området til det beste for våre kunder og byens befolkning, sier markeds- og driftsdirektør Mona Aarebrot i Aspelin Ramm.

Akershus Eiendom ar megler i transaksjonen, advokatfirmaene Haavind og Thommessen var juridiske rådgivere for begge parter.

 

Nok et gigantisk milliardprosjekt
Bolig
Byrådet trakk seg fra stillingen
Aktuelt
Pangea med knalltall (+)
Analyse
Snart klart for boligbygging i den splitter nye bydelen
Bolig
Mageplask etter Entra-krav på 20 mill. (+)
Juss
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Fikk med seg Husbanken på kombiprosjekt
Bolig
Bedring på 50 mill. for Base Gruppen
Aktuelt
Innmaten er borte, nå starter oppbyggingen
Utvikling
Selger resten etter brannen (+)
Aktuelt