Utvikling

Ville bygge hotell til 100 mill, men så sa det stopp

I fjor sommer lanserte Flakk-gruppen planene for et nytt hotell i fjæresteinene på Hellesylt, tegnet av Snøhetta. Den drømmen brast, men initiativtakerne har ikke gitt opp og er nå på leting etter en ny tomt.

FLYTTES: Slik så Snøhetta for seg Basecamp Hotel på Hellesylt. Nå er utbygger på jakt etter ei ny tomt. Ill.: Snøhetta
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Basecamp Hotel Hellesylt, 50 rom, rundt 100 millioner kroner i investering, byggestart våren 2019 på Hellesyltneset snaut to mil fra Geiranger. Det var planene selskapet Nødingen (eies av Maria Lilly, Erika June og Knut Flakk) presenterte i Sunnylven samfunnshus i juni i fjor. Hotellet skulle bygges på tomta etter Grand Hotel som har stått der siden 1890-årene. Det er eid av Flakk Gruppen som på vårparten i fjor gikk ut med at de ville gi det bort til den som var interessert. Altså riving, som det heter på norsk.

Men så fulgte innsigelsene fra Statens Vegvesen, Fylkeskonservatoren og NVE, før det ble stille. Helt stille. Stranda kommune har regulert det gamle trehotellet til bevaring kulturmiljø, mens Møre og Romsdal fylkeskommune har innlemmet bygningen i Regional delplan for kulturminner av regional og nasjonal verdi. Bygningen er med andre ord verneverdig.

Dette resultert i at familien Flakk i februar i år snudde på flisa. Da bestemte de seg for at Grand Hotel skal få stå og Basecamp-hotellet skal bygges et annet sted i området.

– Vi har diskutert en rekke ulike alternativer, men har konkludert med at det beste vil være å gå for en todelt løsning der vi etablerer selve Basecamp hotellet på en godt egnet tomt i nærheten av Hellesylt – for så å benytte hotelltomten på Hellesyltneset som fjordbase for alle aktiviteter knyttet til sjøen/fjorden. Det gamle hotellet da vil bli stående som en integrert del av Fjordbasen, sier Knut Flakk til lokalavisen.

Han påpeker dessuten at den skisserte løsningen forutsetter naturligvis at de finner en godt egnet tomt i nærheten av Hellesylt og kommer til enighet med aktuelle grunneiere samt får grønt lys for omregulering av tomtearealet.

Da Flakk presenterte planene på folkemøtet i fjor sommer, fikk han stående applaus tilbake. Hellesylt næringslag, for eksempel, er blant de begeistrede og mener at det å erstatte Grand Hotel med et nytt vil styrke utviklingen av bygda.

LES OGSÅ: Vil bygge 12 etasjers hotell midt i sentrum

– Vi er overveldet av de mange positive tilbakemeldingene som kom etter lanseringen. Dette gjelder ikke minst fra lokalbefolkningen på Hellesylt og Stranda Kommune (både politisk og administrativt), men det har også vært gledelig å registrere den positive viljen prosjektet er møtt med fra blant andre Næringsavdelingen i Fylkeskommunen, NHO Reiseliv og sentrale reiselivsaktører, påpeker Knut Flakk.

I april var han på befaring i regionen sammen med arkitekter fra Snøhetta for å finne riktig plassering for det nye hotellet. Turen inkluderte steder som Ljøen, Røyrhus, Toskedalen og Åsen.

Her kan det komme 460 boliger (+)
Bolig
Oslo Finans kjøpte handelsportefølje
Transaksjoner
Støtter seg mer og mer på digitale verktøy (+)
Tech
Eiendomsspar inn i svensk boligutvikler (+)
Aktuelt
Enorme endringer i handelen
Play
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
UtviklingsABC – Del 2 – Innledende om arealplaner
Juss
Unloc vant avtale med Mustad Eiendom
Tech
Boligprosjektet får 200 meter strandlinje (+)
Aktuelt
Solon med utbygging i Hafjell (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.