SKOLE: Nå starter arbeidet med en ny barne- og ungdomsskole i Bjørvika.

840 barn får ny skole i Bjørvika

Oslo kommune skal bygge en ny skole ved Sørenga og ga kontrakten om prosjekteringen til Multiconsult.

Publisert Sist oppdatert

– Det er spennende å være med å utvikle skolen og gjøre klart for bygging. Bjørvika er et av områdene som virkelig har vokst frem de siste årene, og vi gleder oss til å prosjektere dettebygget som blir viktig for området, sier direktør Kristin Olsson Augestad i Multiconsult i en pressemelding.

Forprosjektet som nå settes i gang er forventet ferdigstilt høsten 2019. Prosjektet skal være i front både når det gjelder miljøambisjoner og bruk av moderne teknologi.

– Dette er et av de første skoleprosjektene hvor det etableres en digital tvilling av bygget, noe som kan åpne for nye muligheter for blant annet drift og utvikling gjennom hele byggets levetid. Økt fokus på digitalisering og god planlegging legger til rette for god kvalitet og innovasjon, påpeker Olsson Augestad.

Bjørvika skole skal dekke både barneskole og ungdomsskole, og er planlagt i fire etasjer. I tillegg til undervisningslokaler kommer en flerbrukshall, samt arealer til spesialgrupper, sjøskolen, dansesal og offentlige toaletter. Totalt bruttoareal er på 11.500 kvadratmeter. Miljøkrav til bygget er Nesten nullenergi.

For å få tilstrekkelig uteareal til elevene skal omtrent hele taket brukes som uteområde i tillegg uteareal på terreng. Utsikten fra taklandskapet skal være allment tilgjengelig langs Havnepromenaden.

Det er L2 Arkitekter er arkitekt for bygget.

Powered by Labrador CMS