Aktuelt

Aase rigger seg for fremtiden

For å sikre bærekraftig utvikling av samfunnet må eiendomsutviklere og rådgivere tenke nytt. Elisabeth Aase har tatt konsekvensen av dette og gitt Aase Prosjekt to søstre – Aase Utvikling og Aase Teknikk.

NYTT: Dette er Nye Aases lederteram. F.v. Administrerende direktør Marius Tunstad, daglig leder Trond Klavenes i Aase Utvikling, arbeidende styreleder og eier Elisabeth Aase og daglig leder Arthur Jensen i Aase Teknikk.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den nye Aase-gruppen skal ifølge en pressemelding være en tilrettelegger og fasilitator som sørger for et bærekraftig resultat som gir økonomisk gevinst for kunder og samarbeidspartnere.

– I nærmere 30 år har vi hatt organisk vekst inntil vi i 2017 kjøpte Siv. Ing. Trond Thorvaldsen. Nå er selskapene godt integrert, og vi ønsker å bruke den styrken til å øke vår betydning på utvikling og verdiskapning. Det er vanskelig å oppnå et bærekraftig resultat hvis ikke dette er fokus fra start til slutt, heter det blant annet.

På bakgrunn av grunnleggende samfunnstrender Aase Prosjekt ser innen bærekraft, digitalisering og det smarte, gjør at selskapet må tenke nytt for å være i front.

– Det er nå toget går. Om vi ikke rigger oss for å møte samfunnets behov i dag vil det være for sent. Vi har også muskler til å gjøre dette løftet nå, utdyper Elisabeth Aase og viderefører kompetansen som er bygget opp gjennom årene.

– Med 50 ansatte er vi en stor aktør i vårt fagfelt, men samtidig små nok til å snu oss raskt for hele tiden å være i front. Digitalisering er en selvfølge i vår hverdag, men for å få ut merverdien må man først sette mål for hvordan den skal brukes og så styre prosjektet for å nå målene. Vi legger derfor vekt på å gå fra den mer tradisjonelle rollen som administrator til å være tilrettelegger. Vi skal hente rett kompetanse til rett tid, ha mot til å stille de riktige spørsmålene tidlig og hjelpe kundene til å utvikle de optimale prosjektene, påpeker hun.

Gjennom Aase Utvikling legger selskapet nå hodet på blokken og investerer i egne prosjekter fordi de tror på merverdien de skaper for kunder, medinvestorer og seg selv.

– Vi identifiserer og investerer i fra mindre leilighetsprosjekter til stedsutvikling av store, ubebygde områder. Vi påtar oss totalansvaret for utvikling og realisering av utviklingsprosjektene i samarbeid med eiendomsbesittere og finansielle samarbeidspartnere, sier Aase i pressemeldingen.

Tekniske systemer og løsninger utgjør en stadig større del av byggekostnadene. Valg av energisystem, miljøsertifisering og tekniske føringsveier er premisser for resten av bygget. For å være en god rådgiver og bestiller ser selskapet det nødvendig å bringe inn teknisk kompetanse så tidlig som mulig.

– Dette gjør vi nå med Aase Teknikk på laget. For å drive smart vil sensorteknologi og fjernstyring bli stadig viktigere. Vår kunnskap om teknologien kombinert og hva som skal til for å kunne forvalte den gjør oss i stand til å gi kunden en helhetlig rådgivning tilpasset hver enkelt eiers behov og kapasitet. Ifølge norske myndigheter vil cirka 80 prosent av dagens bygningsmasse fortsatt være i bruk i 2050. Kombinasjonen av vår tekniske kompetanse og erfaring med prosjekt- og byggeledelse innen rehabilitering gir oss en unik mulighet til å gjøre eksisterende bygg bærekraftige over tid, påpeker hun.

Rentetoppen er nådd
Play
Vil bygge flere hundre boliger på Haugerud (+)
Bolig
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse
PBE med helomvending på Vålerenga
Utvikling
Startet året med salg, men kjøpelysten er der fortsatt (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.