FERDIG: Kjellstad næringspark i Lier er nå ferdig og snart fullt utleid.

Godt i gang med ny næringspark

Første byggetrinn i Kjellstad næringspark var ferdig til jul i fjor, andre og siste byggetrinn er nettopp overlevert.

Publisert Sist oppdatert

Næringsparken som ligger rett ved den tidligere bomstasjonen på E18 i Lier fem minutter nord for Drammen, er nå ferdigstilt etter nesten to års bygging. Her skal opp mot 320 mennesker har sitt daglige virke.

– Bygget er overlevert oss fra entreprenør, og hittil har vi leid ut 81 prosent av totalt 14.000 kvadratmeter. De fleste leietakerne er allerede på plass, dessuten har vi gode prosesser for de gjenværende arealene, sier eiendomssjef Marius Vilhelmshaugen i Holtefjell Eiendom som står bak prosjektet.

Næringsparken ble bygd på en tom og ferdigregulert tomt selskapet kjøpte for en tid tilbake, og de har utnyttet den så mye som mulig.

LES OGSÅ: Ble 100 millioner dyrere enn opprinnelig beregnet

– Her har vi lagd et kontorintensivt kombibygg med en god del lager på grunnplan og kontorer videre oppover. Flere av våre leietakere er typisk virksomheter som trenger lager eller showroom i tillegg til kontorplasser, og med denne kombinasjonen har vi truffet et marked som strekker seg fra Asker til Drammen. Rundt halvparten av bedriftene her kommer fra kommunene rundt oss, påpeker Vilhelmshaugen.

Han tror noe av suksessen også skyldes de 211 parkeringsplassene.

– Det er noe flere leietakere har etterspurt, og det får de altså her. Totalt lander prosjektet på rundt 300 millioner kroner, men det er ikke snakk om overskridelser. Den naturlige forklaringen på at næringsparken har blitt dyrere enn det vi først gikk ut med, er at vi underveis har utvidet i takt med at etterspørselen etter denne typen arealer økte. Kjelstad næringspark er en solid tilvekst til Lier kommune og blir et bra sted å være, det er leietakerne våre beviset på, poengterer han.

Powered by Labrador CMS