REKORD: OBOS går så det griner. Her fra Solveggen borettslaget på Lambertseter. Foto: Jiri Havran

Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord

Resultat før skatt for 2018 endte på 2.928 millioner kroner, opp 285 millioner kroner fra 2017. Flere ferdigstilte boliger er driveren bak resultatveksten.

Publisert Sist oppdatert

– Resultatet gir OBOS et solid handlingsrom for videre vekst og nye investeringer i boliger og andre tjenester til medlemmene. Det gode resultatet, sammen med vekst i verdien av konsernets tomteportefølje, gjør at den verdijusterte egenkapitalen er 40.614 millioner kroner. Bokført egenkapital er 22.531 millioner kroner, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

OBOS-konsernet har lagt bak seg et godt salgsår for nye boliger, tross et krevende svensk boligmarked. Korrigert for samarbeidspartneres eierandeler, solgte OBOS-konsernet 2.805 boliger til en samlet salgsverdi på 10 470 millioner kroner. Resultatet innenfor boligutvikling før skatt ble 1.510 millioner kroner mot 1.421 millioner kroner i fjor. 1.269 millioner kroner av resultatet er generert i den norske virksomheten og 240 millioner kroner i Sverige.

– Det solide resultatet gjør oss i stand til å investere for framtiden. OBOS har et høyt investeringsnivå innenfor boligutvikling, og har i 2018 skaffet tomter for 4.600 boliger med en samlet investeringsramme på 1,8 milliarder kroner i 2018, sier Siraj.

Solid drift

Også OBOS’ virksomhet innen bank, næringseiendom, boligforvaltning og aksjeinvesteringer viste solide resultater. Driften er preget av et sterkt fokus på digitalisering, effektivisering og økt kundeorientering. Arbeidet vil fortsette inn i 2019 med spesielt fokus på bærekraft og ekspansjon inn i det svenske markedet. OBOS har i flere år vært en strategisk eier i Veidekke og AF Gruppen, og er største eier i begge. I fjor gikk de også inn som største eier i JM AB. Resultateffekten av investeringen i JM var ved årets slutt 144 millioner kroner.

– Dette har skapt store verdier for OBOS, som er reinvestert i øvrig virksomhet, primært boligutvikling, sier Siraj.

Powered by Labrador CMS