Aktuelt

Eiendomsspar satser 1,2 milliarder på seg selv

Eiendomsspar kjøper egne aksjer for 1,2 milliarder kroner. Christian Ringnes vil heller kjøpe egne aksjer med rabatt enn eiendommer ute i markedet.

Christian Ringnes mener det er bedre å kjøpe Eiendomsspar-aksjer enn eiendommer i dagens marked.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Christian Ringnes har tidligere identifisert store tilbakekjøp av egne aksjer i Eiendomsspar med rabatt som en av tre nøkkelgrunner for selskapets fantastiske verdiøkning fra 1984 til nå (fra 430 millioner kroner i eiendomsverdier til nesten 30 milliarder kroner ved utgangen av 2017). Nå vil Ringnes gjenta kuppet.

– Det er noe av det samme som vi nå prøver å gjøre igjen. Når Eiendomsspar-aksjen er priset lavere enn våre verdier, mener vi det er bedre å kjøpe seg selv enn eiendom ute i markedet. Vi vet også nøyaktig hva vi kjøper når vi kjøper egne aksjer, sier Ringnes til Estate Nyheter.

Han har akkurat sendt melding om at Eiendomsspar har kjøpt egne aksjer for 1,2 milliarder kroner. Eiendomsspar kjøpte 1,5 millioner egne aksjer til kurs 400 kroner fra CGS Holding og 1,5 millioner aksjer til kurs 400 kroner fra Helene Sundt AS. CGS Holding eies av Christian Gruner Sundt, mens Helene Sundt AS eies av Hele Sundt.

Ifølge Christian Ringnes henter Eiendomsspar inn verdivurderinger fra eksterne rådgivere en gang i året. Onsdag ligger kjøperkursen på Eiendomsspar-aksjen på 390 kroner, mens selgerkursen er 400. Ifølge verdivurderingen selskapet oppga i en presentasjon fra mars i fjor, var den verdijusterte egenkapitalen 402 kroner per aksje. Det er grunn til å tro at de underliggende verdiene har økt videre det seneste året.

Jages for flere ulovlige forhold (+)
Analyse
Legger 1,7 milliarder på bordet for ny flyplass
Utvikling
Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad
Utvikling
Over 10 milliarder i Bergen
Transaksjoner
Solon hyrer dreven rådgiver
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Negativ til boliger langs E18 på Skøyen
Bolig
Her kan det komme 40 leiligheter (+)
Bolig
Starter med 148 leiligheter i første trinn (+)
Bolig
Ukens tips – Sletting av heftelser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.