Svein Tore Samdal har tidligere vært landslagstrener i ski og personlig trener for Marit Bjørgen.

Ny sjef i BN Bank

Svein Tore Samdal blir ny adm. direktør i BN Bank.

Publisert

Han begynner i stillingen den første desember i år, og kommer fra stillingen som konserndirektør i SpareBank 1 SMN. Før det var han viseadministrerende direktør i EiendomsMegler 1 Midt-Norge i syv år.

– Styret er godt fornøyd med å få på plass en arvtager etter Gunnar Hovland med lang erfaring fra finansbransjen. Samdal har de siste årene utviklet personmarked i SpareBank 1 med svært gode resultater, og vil ta med seg en solid erfaring inn i sin nye rolle som toppsjef i BN Bank, sier styreleder Finn Haugan i BN Bank.

Ved utgangen av tredje kvartal 2018 hadde BN Banks bedriftsmarkedsportefølje samlede utlån til prosjektfinansiering og byggelån på 2,004 milliarder kroner. Den gjenværende porteføljen i bedriftsmarkedet på 11,56 milliarder kroner er utlån til næringseiendom.

– Jeg ser frem til å overta stafettpinnen etter Gunnar Hovland og lede det spennende laget av dyktige medarbeidere i BN Bank. Vi skal fortsette å utvikle BN Bank som en enkel, landsdekkende bank med gode renter for både bedrifts- og personkunder, sier Svein Tore Samdal.

Han bor i Trondheim og har vært landslagssjef i langrenn for de norske kvinnene. Han har også vært personlig trener for tidenes mestvinnende vinterolympier, Marit Bjørgen.

Han tar over etter Gunnar Hovland, som har ledet BN Bank siden 2011.

– Gunnar Hovland har hatt stor betydning for utviklingen av BN Bank til den solide posisjonen de nå har som landsdekkende bank for både person- og bedriftskunder. BN Bank har etablert seg som en solid utfordrer i det norske bankmarkedet, sier styreleder Finn Haugan.

Powered by Labrador CMS