Eierne av Galleri Oslo mener man må få en tredobling av arealet over bakken. Foto: Oslo Areal.

Fem arkitektkontor jobber med Galleri Oslo

Oslo Areal gjennomfører nå parallelloppdrag for mulighetene ved rivning av Galleri Oslo. Fem arkitektkontor skal levere sine forslag i februar.

Publisert

Estate Nyheter har tidligere skrevet om at eierne av Galleri Oslo åpner for å rive bygget. Nå har eiendomsselskapet valgt ut fem arkitektkontor til å undersøke hvilke muligheter som åpner seg dersom det Galleri Oslo rives.

– Ambisjonen er å skape ny og grensesprengende byutvikling gjennom solide løsninger for arkitektur og bygulv. Hensikten er å belyse mulighetene som eierne og byen står overfor dersom Galleri Oslo rives, sier Mona Ingebrigtsen, administrerende direktør i Oslo Areal.

Selskapet er største eier i Galleri Oslo, og ser muligheter for en betydelig fortetting av eiendommen. Dersom prosjektet skal la seg realisere, trengs det ifølge Oslo Areal minst en tredobling av dagens areal på 40 000 kvadratmeter over bakken. Forslagene skal også være uavhengige av om Nylandsveien rives, Akerselva åpnes og om bussterminalen flyttes.

– Tiden er moden for nye tanker om hvordan helt nye løsninger kan prege området. Det pågår allerede en omfattende transformasjon rundt Oslo S, og utnyttelsen av Galleri Oslo er et helt sentralt objekt i denne dynamikken. Det nevnte parallelloppdraget er starten på en langvarig prosess, som skal gi dette området den posisjonen det fortjener, sier Mona Ingebrigtsen.

Det er A-lab, ARCASA Arkitekter, MAD, Nordic – Office of Architecture og SAAHA som har fått parallelloppdraget for Galleri Oslo. Ifølge Oslo Areal er målet for arkitektkontorene å komme med forslag som legger til rette for et godt byliv og reduserer barrieren mot Grønland. «Intensjonen er å danne grunnlag for utarbeiding av reguleringsplan som imøtekommer eiernes, myndighetenes og offentlighetens ønsker og behov. Det er nedsatt en evalueringskomité med 4 representanter fra eierne, og 3 uavhengige», opplyser Oslo Areal.

Powered by Labrador CMS