Nyhter

Høy leiepris skremmer ikke studentene

Studentboligene i Diagonale-prosjektet har blitt omtalt som kanskje landets dyreste. Det later ikke til å skremme studentene.

POPULÆRT: De nye studentboligene i Diagonale-prosjektet er populære. (Foto: HAV Eiendom)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi har nå leid ut omtrent to tredeler av leilighetene, sier Karine Kampesæter Nielsen, boligkonsulent hos Thon Eiendom Boligutleie.

Prosjektet, som eies av Olav Thon (50 prosent) og Hav Eiendom (50 prosent)  har tilsammen 308 studentboliger og ifølge boligkonsulenten er nå 185 av dem utleid. Prisene for leiligheter for én person ligger på mellom 6600 og 7500 kroner. Leiligheter for to personer koster mer og de dyreste har en prislapp på rundt 14.000 kroner. Da er man høyt oppe i etasjene og har blant annet utsikt over Operaen. Dette er altså priser som mange studenter opplever som ok.
– Leilighetene er stort sett billigere enn det som er markedspris i Oslo, så dette er ikke priser som skremmer studentene, sier Kampesæter Nielsen.

Hun er usikker på om de klarer å leie ut alle leilighetene til studiestart, men forteller at de forventer ytterligere oppsving i etterspørselen etter 20. juli, da hovedopptaket til de fleste studier blir kjent.
– Mange venter nok med å finne seg plass å bo til de vet om de kommer inn på det studiet de ønsker. Dette får mange vite 20. juli, så da vil det nok komme en ny bølge med studenter, sier Kampesæter Nielsen.
De har arrangert flere visninger og det har vært godt med folk på alle.
– De første flytter inn allerede om noen uker, sier Kampesæter Nielsen.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.