Nyheter

Skal satse 8,6 milliarder på nordisk eiendom

Et nytt fond skal satse inntil 8,6 milliarder kroner i det som tradisjonelt har vært mindre prioriterte eiendomssegmenter.

Mikkel Bülow Lehnsby, CEO i NREP, lanserte et nytt fond som investorene kastet seg over.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er den nordiske Private Equity-giganten innenfor eiendom, NREP, som har etablert et nytt gigantfond på 900 millioner euro (8,6 milliarder kroner). NREP har allerede sikret investeringer for 25 prosent av fondet, og nå er jakten på ytterligere investeringer i full gang i hele Norden.

Blant segmentene som er aktuelle å investere i, er studentboliger, fleksible boliger for unge høyt utdannede arbeidstakere, utleieboliger for leietakere med lave og middels inntekter, aktive samboløsninger for seniorer, eldreboliger og moderne logistikkeiendommer.

– Vi har sett en økning i etterspørselen fra investorer og kommuner som deler vårt syn på at eiendomsbransjen kan levere bedre. Å tilby eiendomsprodukter som bedre adresserer folks behov, særlig grupper som har blitt underprioritert, er en massiv mulighet til å skape mer verdi for alle stakeholdere, sier Mikkel Bülow Lehnsby, CEO i NREP.

NREP opplevde stor interesse for sitt nye fond hos de institusjonelle investorene.

– Basert på vårt teams operasjonelle kapasitet, cappet vi fondets størrelse til 900 millioner euro. Til sammenligning var den totale investorinteressen på rundt 2,3 milliarder euro, sier Rickard Dahlberg, CIO i NREP.

Les også: Nordisk eiendomskjempe gir gass i Norge 

NREP er en nordisk gigant som har gjort over 220 eiendomsinvesteringer i Norden. Private Equity-selskapet har 110 ansatte og forvalter eiendom for totalt 4 milliarder euro.

Jages for flere ulovlige forhold (+)
Analyse
Legger 1,7 milliarder på bordet for ny flyplass
Utvikling
Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad
Utvikling
Over 10 milliarder i Bergen
Transaksjoner
Solon hyrer dreven rådgiver
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Negativ til boliger langs E18 på Skøyen
Bolig
Her kan det komme 40 leiligheter (+)
Bolig
Starter med 148 leiligheter i første trinn (+)
Bolig
Ukens tips – Sletting av heftelser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.