Nyheter

Bygger boliger for 7 milliarder

Selvaag Bolig har over 1500 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 7 milliarder. 73 prosent er solgt.

Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann overleverte få boliger til kundene i første kvartal, noe som også vises i tallene.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i kvartalsrapporten som Baard Schumann la frem onsdag morgen. Boligutvikleren oppnådde driftsinntekter på 381 millioner kroner, en nedgang fra 456 millioner i første kvartal i fjor. Justert driftsresultat før avskrivninger var 51 millioner kroner. Det er ned fra 94 millioner kroner i fjorårets første kvartal.

– Resultatene i prosjektene er svært gode, det er stor verdiskaping i selskapet. I og med at solgte boliger inntektsføres ved overlevering til kunde vil resultatene bli gode fremover også. De fleste overleveringene kommer i andre og fjerde kvartal og det var, som planlagt, få overleveringer i dette kvartalet, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Selskapet ferdigstilte 54 enheter i kvartalet (ned fra 63 i fjor) og overleverte 59 (ned fra 85). Samtidig igangsatte Selvaag Bolig bygging av 102 enheter. 61 av disse er i Stavanger, mens 32 er i Trondheim. Bare 9 enheter i Oslo ble påbegynt i første kvartal.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet totalt 1511 enheter under bygging (1479 i fjor), hvorav 73 prosent er solgt. Den samlede salgsverdien på boligene under bygging er på 7,032 milliarder kroner. 88 prosent av alle boligene som ferdigstilles i 2018 er solgt. I første kvartal solgte Selvaag Bolig 185 enheter.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse