Nyheter

Selger kombieiendom på festet tomt

Prisantydningen er på 50 millioner kroner for det som kan bli en handelseiendom i et etablert handelsområde.

Dagens leieinntekter er på 4 millioner kroner.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Toyota-forhandleren Harald Hustad AS skal flytte virksomheten med salg og reparasjon av biler til bilbyen i Årødalen. I den forbindelsen skal de selge Oscar Hanssens veg 1-3 i Molde kommune.

– Eiendommen ligger i et handelsområde, derfor er det naturlig å tenke omregulering til detaljhandel, sier eiendomsrådgiver næring Bjørn-Erik Fosseide i EiendomsMegler 1 Næringsmegling Midt-Norge.

Eiendommen ligger ved rundkjøringen ved AMFI Roseby. AMFI Kjøpesenter ligger like nord og nordvest for eiendommen, mens Molde Storsenter ligger rett sør. Ifølge annonsen er det «meget gode eksponeringsmuligheter mot E39», som er hovedinnfartsveien til og fra Molde.

De samlede leieinntektene er på rett over 4 millioner kroner, hvorav Harald Hustad AS er den største av 3 leietakere med en leie på 3,1 millioner. Dette leieforholdet løper til 31. desember i år.

Eiendommen har 2 etasjer samt underetasje, og det totale arealet er på 4.124 kvadratmeter. Den består blant annet av butikklokaler, cellekontorer, verksted, utstillingshall og vaskehall.

Bygningsmassen er oppført på en festet grunn. Festekontrakten ble inngått i november 1961 med bortfester Hans T. N. Møller. Leieforholdet er uoppsigelig fra eierens side.

Festeavgiften på avtaletidspunktet var på 2.675 kroner per år og betales inn forskuddsvis for 1 år av gangen. Hvert 10. år har eieren rett til å forhøye festeavgiften i forhold til stigningen i den alminnelige prisindeks. Festeavgiften per år for perioden 2011-2021 er på 112.750 kroner.

Så fremt bortfester ønsker å selge tomten, har leier forkjøpsrett.

Prisantydningen er på 50 millioner kroner, og salget av eiendommene skjer gjennom overdragelse av selskapene Hustadgården ANS og Hustadgården Eiendom AS.

Estate med podcast
Aktuelt
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.