Tomten, med adresse Urtegata 9, er på 7,8 mål og har et potensial på opp mot 39.000 kvadratmeter BRA. Illustrasjon: A-lab

Eiendomsspar skal løfte Grønland

A-lab vant parallelloppdrag om Urtegata-kvartalet.

Publisert Sist oppdatert

– Urtegata 9 skal være en destinasjon både på dagtid og kveldstid. A-labs forslag har et godt hovedgrep for tomta med åpning/torg mot Nydalsveien/Nordbygata, sier Jon Kaasa, utviklingsdirektør i Eiendomsspar som er eier og utvikler av tomten.

Etter skarp konkurranse er arkitektene i A-lab plukket ut som vinner og jobber videre med en av Oslo sentrums største utviklingseiendommer for Eiendomsspar.

– Dette prosjektet er midt i blinken for oss. Det er få prosjekter som er bymessige og så sentralt plassert i Oslo og dreier seg om både næringsbygg, fremtidens arbeidsplasser og handel. Det treffer kjernen av det A-lab ønsker å jobbe med, sier Geir Haaversen, daglig leder i A-lab.

En attraktiv bydel

A-lab ser i sitt arbeid at de mest attraktive byrommene ofte er de som klarer å skape glidende overganger mellom ulike typer arbeidsplasser, næringsarealer, serveringstilbud, byrom og rekreasjonsområder. Denne tilnærmingen har vært sentral i konseptet for Urtegata, hvor arbeidet startet på bygulvet med å definere torg, møteplasser og aktive fasader.

– Hele konseptet vårt er et ønske om å lage en attraktiv bydel, og bygningene og konseptet bygger opp om dette. Grønland er en veldig spennende bydel, den er sentrumsnær og internasjonal med et yrende folkeliv. Urtegata-kvartalet framstår i dag som et ufullstendig kvartal og det har et kjempepotensial, sier Haaversen.

Vedal er engasjert av Eiendomsspar som prosjektledelse for oppdraget. Første møte med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune er gjennomført. Etaten peker spesielt på prosjektets mulighet til å åpne opp allsidige byrom inn i hjertet av kvartalet.

– Det er stort engasjement for prosjektet hos alle samarbeidspartnerne, vi gleder oss til å jobbe videre med dette, avslutter Haaversen.

 

Powered by Labrador CMS