Nyheter

Eiendomsspar skal løfte Grønland

A-lab vant parallelloppdrag om Urtegata-kvartalet.

Tomten, med adresse Urtegata 9, er på 7,8 mål og har et potensial på opp mot 39.000 kvadratmeter BRA. Illustrasjon: A-lab
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Urtegata 9 skal være en destinasjon både på dagtid og kveldstid. A-labs forslag har et godt hovedgrep for tomta med åpning/torg mot Nydalsveien/Nordbygata, sier Jon Kaasa, utviklingsdirektør i Eiendomsspar som er eier og utvikler av tomten.

Etter skarp konkurranse er arkitektene i A-lab plukket ut som vinner og jobber videre med en av Oslo sentrums største utviklingseiendommer for Eiendomsspar.

– Dette prosjektet er midt i blinken for oss. Det er få prosjekter som er bymessige og så sentralt plassert i Oslo og dreier seg om både næringsbygg, fremtidens arbeidsplasser og handel. Det treffer kjernen av det A-lab ønsker å jobbe med, sier Geir Haaversen, daglig leder i A-lab.

En attraktiv bydel

A-lab ser i sitt arbeid at de mest attraktive byrommene ofte er de som klarer å skape glidende overganger mellom ulike typer arbeidsplasser, næringsarealer, serveringstilbud, byrom og rekreasjonsområder. Denne tilnærmingen har vært sentral i konseptet for Urtegata, hvor arbeidet startet på bygulvet med å definere torg, møteplasser og aktive fasader.

– Hele konseptet vårt er et ønske om å lage en attraktiv bydel, og bygningene og konseptet bygger opp om dette. Grønland er en veldig spennende bydel, den er sentrumsnær og internasjonal med et yrende folkeliv. Urtegata-kvartalet framstår i dag som et ufullstendig kvartal og det har et kjempepotensial, sier Haaversen.

Vedal er engasjert av Eiendomsspar som prosjektledelse for oppdraget. Første møte med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune er gjennomført. Etaten peker spesielt på prosjektets mulighet til å åpne opp allsidige byrom inn i hjertet av kvartalet.

– Det er stort engasjement for prosjektet hos alle samarbeidspartnerne, vi gleder oss til å jobbe videre med dette, avslutter Haaversen.

 

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.