Nyheter

Her kommer en ny bygård

Bonum ønsker å oppføre en bygård på seks etasjer nær St. Hanshaugen park i Oslo. Uteoppholdsarealer er planlagt på takterrassen.

Bonum vil ha en miks av to og treroms leiligheter i infill-prosjektet. Foto: Google Street View.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den raskt voksende boligbyggeren Bonum har bedt Plan- og bygningsetaten om en forhåndskonferanse i forbindelse med den planlagte oppføringen av ny bygård i Bjerregaards gate 11. Henvendelsen er gjort av Fjord Arkitekter, som Bonum nylig kjøpte majoriteten av aksjene i.

Bygården vil fylle et tomrom i et kvartal bestående av eksisterende bygårder. Den er planlagt med seks etasjer med kjeller og takterrasse. Takterrassen ønskes for å gi beboerne gode uteoppholdsarealer, og vil -ifølge Fjord Arkitekter- sikre beboerne tilgang til sol hele dagen.

Beboerne i den bakenforliggende eksisterende bygården vil ha tilgang til tomten gjennom et nytt portrom i den nye bygården.

Arkitektselskapet viser også til leilighetsfordelingsnormen, hvor det fremgår at krav til antall store leiligheter kan avvikes ved infill-prosjekter der byggetomtens størrelse er begrenset.

– Tiltakshaver ønsker en miks av to og treroms leiligheter som vil ligge nært opptil Kategori 1 med maks 35 prosent andel leiligheter mellom 35-50 kvadratmeter. Vi ønsker å få avklart hvorvidt Kategori 1 vil gjøres gjeldende og rammer for eventuelle avvik med tanke på infill-prosjekter, skriver arkitektselskapet, som også ønsker å diskutere mulighetene for å dispensere fra kravet om rom mot stilleside og eventuelt kompenserende tiltak.

Bygården skal plasseres i flukt med resten av gatens fasadeliv, og vil sammen med eksisterende bygård på tomten danne et avlukket gårdsrom. Det lukkede gårdsrommet vil få en dybde på ca. 5,5 til 6,5 meter. Terrenget stiger over 1 meter fra gaten hvilket muliggjør en trinnfri høy førsteetasje med adkomst fra gårdsrommet.

På hjemmesiden til Bonum skriver selskapet at leilighetene vil ha preg av det urbane med delikate effekter og at det fokuseres på ”materialvalg og gode planløsninger med romslige rom og innbydende lysforhold.”

– Dette er et prosjekt vi har tro på. Bjerregaards gate er en bra gate i en veldig spennende bydel. Det som er unikt med St. Hanshaugen, er beliggenheten, der er det gangavstand til sentrum og man kan leve godt uten bil. Her ønsker vi å bygge en liten bygård som utnytter en liten tomt på en klok måte som gir fine løsninger. Prosjektet er foreløpig i en tidlig fase hvor vi har søkt om en forhåndskonferanse. Der vil vi utforske mulighetene for hva vi kan få til, sier direktør for Bonum Utvikling, Salman Saeed.

Omstridt investor gikk i pluss på overtid (+)
Analyse
Fire blokker rett ved fjorden (+)
Bolig
Kan bygge 6500 nye boliger
Bolig
Vil utvikle høykvalitets leiligheter i Kvadraturen (+)
Bolig
Podcast: Har boligutviklerne hatt det for lett?
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Skanska setter storprosjekt på vent (+)
Bolig
Ukens tips – Grunneiers innløsningsrett ved KPA og reguleringsplan
Juss
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.