UTVIKLING: Telenor Eiendom har rundt 141 mål tomt på Fornebu, der de ønsker å være en sentral rollehaver i utformingen av fremtidens Fornebu. Det skal selskapet gjøre ved å tilrettelegge for økt byliv og tilgjengeliggjøring av arealene.Illustrasjon: Dark Arkitekter

Har store planer på Fornebu

Telenor Eiendom ønsker å utvikle 78.000 kvadratmeter med bolig, næring, handel, hotell og undervisning på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

– Vår ambisjon er å knytte de indre delene av Fornebu bedre sammen med Lysakerfjorden. En fremtidig utvikling av Snarøyveien 30 skal integrere bygget, dets fasiliteter og kvaliteter i fremtidens Fornebu, sier Stian Elgaaen, utviklingsdirektør i Telenor Eiendom, som nylig sendte inn en høringsuttalelse til planprogram for Fornebu.

BOLIG: Det er planlagt 40.000 m2 kvadratmeter bolig, på grøntområdet og parkeringsplassene på hver side av kontorbygningsmassene.Illustrasjon: Dark Arkitekter
BOLIG: Det er planlagt 28.500 kvadratmeter bolig, på grøntområdet og parkeringsplassene på hver side av kontorbygningsmassene. Illustrasjon: Dark Arkitekter

Telenor Eiendom har laget et forslag til bymessig fortetning på eiendommen, som totalt er på cirka 141 mål.

Les også: Vil øke med 2400 boliger på Fornebu

Planen skisserer å integrere dagens bebyggelse i en bymessig sammenheng med større kvaliteter for opphold og sterkere forbindelser til og gjennom området. Elgaaen understreker at en økt funksjonsblanding vil muliggjøre økt byliv og tilgjengeliggjøring av arealene uten at eksisterende kvaliteter og bygningsmasse forringes. Planforslaget består av næringsbygg, boliger, galleri, hotell, handel, undervisning og barnehage.

– En sterkere bymessig utvikling av næringsbeltet vil bidra til å opprettholde områdets fremtidige posisjon som en lokasjon for attraktive og høykompetente arbeidsplasser. En utvikling av Snarøyveien 30 er strategisk viktig for å gjøre Fornebu mer mangfoldig, grønt og urbant, påpeker han.

Bymessig utvikling– I planprogrammet for Fornebu – revisjon av kommunedelplan 2, etterlyser kommunen blant annet et økt samspill mellom næring og bolig, og en dertil mer bymessig utvikling på Fornebu. Fortetting er ønsket nær fremtidige metrostasjoner, og vårt innspill svarer opp dette på en god måte, sier Mads Valen-Sendstad, forvaltningssjef i Telenor Eiendom.

– Vi ønsker i større grad å integrere bygget, dets fasiliteter og kvaliteter i fremtidens Fornebu. Prosjektet vil i tillegg ha en sterk miljøprofil, fortsetter han.

Les også: Vil si nei til flere boliger på Fornebu før Fornebubanen er i boks

KnutepunktPlanforslaget for Snarøyveien 30 har som mål å skape et sterkere byrom som inviterer til bruk og opphold med nærhet til Flytårnet T-banestasjon.

– Vi ønsker å legge til rette for ca. 550 nye boliger totalt på nord- og sydsiden av bygningskroppene. Ved å introdusere boliger vil næringsbeltet langs fjorden kunne tilgjengeliggjøres for flere. Beboere utfyller arbeidsplasser på en god måte, skaper mer grunnlag for tjenestetilbud og en jevnere bruk av området gjennom døgnet. Beboere vil bli betydelig for bylivet i denne delen av Fornebu, sier Elgaaen.

Les også: Fornebu-deal til 230 millioner

Videre vil en variasjon i materialvalg, høyder og uttrykk bidra til en lokal identitet for den nye bebyggelsen.

– Den fremtidige T-banestasjonen vil danne utgangspunktet for et nytt byrom. Undervisning, hotell, bolig, bevertning og retail gir sammen med dagens kontorarbeidsplasser en helt ny forutsetning for byliv, forsetter han.

UTADRETTET VIRKSOMHET: Tett på stasjonsområdet foreslås et nytt hotellbygg som markerer selve tyngdepunktet ved stasjonen. Kombinert med bevertning og handel vil bygget også henvende seg til beboere og besøkende.Illustrasjon: Dark Arkitekter
UTADRETTET VIRKSOMHET: Tett på stasjonsområdet foreslås et nytt hotellbygg som markerer selve tyngdepunktet ved stasjonen. Kombinert med bevertning og handel vil bygget også henvende seg til beboere og besøkende. Illustrasjon: Dark Arkitekter

Et sted for alleNy boligbebyggelse vil danne en tydeligere avgrensing mot de grønne parkdragene, og sammen med eksisterende kontorbebyggelse definerer boligkvartalene rom av ulik størrelse og funksjon.

– Leilighetene skal ha gode bokvaliteter og finnes i ulike størrelser fra 1- til 5-roms. Vi legger opp til et mangfold gjennom å skissere en leilighetsfordeling som passer ulike behov, sier Elgaaen.

Les også: Nedturen i vest ser ut til å være over

Torget i midten av næringsbyggene kan videreutvikles, med både kafeer og et galleri, samt at eksisterende kunst blir stående. Området skal tiltrekke seg mennesker fra boligfeltene, samt arbeidstakere i bygget slik at torget blir en møteplass og selve hjertet i området. Det skal oppleves åpent, og et sted for ansatte, beboere og gjester.

– Vi har tro på at dette prosjektet, sammen med den øvrige utviklingen av området, vil bidra positivt til Fornebu som destinasjon, avslutter Valen-Sendstad.gen av fremtidens Fornebu. Det skal selskapet gjøre ved å tilrettelegge for økt byliv og tilgjengeliggjøring av arealene.

Powered by Labrador CMS