NYETABLERT: Frisørsalongen White Gallery er en av konseptene som akkurat har åpnet i nye Vikaterrassen.

Oslo har fått et nytt byrom

Byggegjerder og gravemaskiner har preget Ruseløkkveien og Vikaterrassen de siste månedene. Når støvet har lagt seg og Oslo har fått et nytt og attraktivt bilfritt byrom.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er på oppløpssiden i prosjektet og de som ferdes i området vil se at byggegjerdene er borte og man får et inntrykk av hvordan den nye gågaten vil bli. Skanska har om lag 100 mann på jobb, så aktivitetsnivået er meget høyt i fellesferien, sier Marit Elisabeth Jensen, eiendomssjef for handelsporteføljen i Storebrand Eiendom.

Anleggsgartnerne er også godt i gang med å plante epletrær, kirsebærtrær, fargerike stauder, bambus og norske urter.

– Nå gleder vi oss til at lokalene skal fylles med fine butikker og spisesteder, og at byrommet skal fylles opp med uteservering, små og store mennesker og aktiviteter, sier hun.

Les også: Gråvær gir gulltider for kjøpesentrene

InnflytningsklartStorebrand Eiendom har leid ut nesten alt på gateplan, og noen få aktører har allerede åpnet. De fleste overtar imidlertid sine lokaler nå i august/september og åpner fortløpende utover høsten.

– Vår målsetning har som kjent vært å unngå de store kjedene og heller sette sammen en god miks av nisjebutikker og spisesteder. Det har vi også lykkes i; Denne utleieprosessen har vært krevende, fordi vi har måttet lete lengre etter de gode konseptene, men også vært veldig fin, påpeker Jensen.

– Jeg har også blir kjent med mange gründere som imponerer meg med sin kunnskap, lidenskap og stå-på-vilje, legger hun til.

Les også: Vekst i shopping

Spennende miksEiendomssjefen fremhever konseptene: JBS Sport, Ett Bord, Torshov Running og frisørsalongen White Gallery.

JBS Sport består av brødrene Jørgen og Jonas Beyer Strømquist, som begge er aktive inne trial-sykling og triathlon.

– De har for en tid tilbake startet selskapet JBS Sport som et agentur og nettbutikk. Begge gutta var ingeniører i oljeservicebransjen, og da de ble rammet av oljesmellen og nedbemanningene startet valgte de å følge hjertet og videreutvikle businessen, forklarer hun.

De åpnet sin første butikk i Vikaterrassen i juni, og gikk den utradisjonelle veien fra netthandel til butikk.

– I tillegg til at de har laget Oslos tøffeste sportsbutikk, ønsker de at dette skal bli et samlingspunkt for kundene og har derfor laget et skikkelig verksted i butikken, sier Jensen entusiastisk.

Mat og sosialiseringRestauranten Ett Bord er også noe utenom det vanlige. Bak konseptet står Carl Johan Bahre og Siv Svendsen.

– To idealister som vil servere oss lokal, sunn og ren mat. Samtidig vil de lære oss nordmenn å snakke med folk vi ikke kjenner. Restauranten består av ett stort langbord og inviterer til gode samtaler og nye bekjentskap, forklarer eiendomssjefen.

Selv beskriver Carl Johan Bahre og Siv Svendsen konseptet slik:

– Ett Bord er et nytt restaurantkonsept som åpner 15. oktober 2016. På Ett Bord inviteres gjestene til å sitte sammen ved et stort bord for å spise smakfull og vellaget hverdagsmat. Ønsket er å skape en møteplass der mennesker føler seg vel og blir inspirert til å dele mer enn bare den gode maten. Et engasjert og gjestfritt vertskap vil gi stedet sitt personlige preg. Rettene skal helst være laget av nærproduserte råvarer i sesong fra utvalgte gårder med tydelig økologisk profil. Grønnsaker skal spille hovedrollen med kjøtt, fisk og fugl i birollene i maten vi serverer.

Gründersjel– Et annet konsept, også innenfor sport som vi er veldig glade for å introdusere, er Torshov Running; Torshov Sport lager et helt nytt konsept som tilbyr løpeutstyr til dame og herre. Butikken blir rålekker, med løpseksperter som skal hjelpe oss å finne den ultimate skoen, sier Jensen.

Frisørsalongen White Gallery er enda et spennende konsept. Der gründerne Tommy Standal og Benedicte Hansen åpner sin andre salong i Oslo.

– De driver med kompromissløs kvalitetssans i de vakre lokalene i Vika. De er også bevisste i forhold til at produktene de bruker ikke skal inneholde skadelige stoffer, forsetter hun.

– Det har vært et privilegie å få jobbe med dette prosjektet, men det har også vært knalltøft. Slik er det gjerne med store rehabiliteringsprosjekt, og det er godt man glemmer det fort. Nå gleder jeg meg til å se at livet tar form i nye Vikaterassen, avslutter Jensen.

Les også: Nye handlemønstre

 

Powered by Labrador CMS