Nyheter

Skal lede nysatsning

De er unge, sultne og har allerede markert seg godt i eiendomsbransjen. Nå sier de opp jobbene sine for å lede en stor nysatsning hos en allerede etablert aktør.

SATSER STORT: Salman Saeed (t.v.) og Kjell Kristian Olstad representerer den nye generasjonen innen eiendomsutvikling. I august starter de nytt selskap.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Investeringssjefene Salman Saeed (31) og Kjell Kristian Olstad (30), går fra henholdsvis Linstow og Stor-Oslo Eiendom. Saeed har vært i Linstow i tre år, hvor han har jobbet med vurdering av investeringsmuligheter samt gjennomføring av transaksjoner (kjøp/salg) både i Norge og i utlandet. Videre har Saeed sammen med investeringsdirektøren i Linstow hatt ansvaret for selskapets investeringsstrategi, hvor Saeed har hatt et særlig ansvar innenfor hotell- og kontorsegmentet.

Saeed er også leder av nettverket Ung i Næringseiendom (UiN) som han var med å grunnlegge.

I fjor var Saeed en av de som som ble omtalt i årets «10 på vei opp» i Estate Magasin, som er en kåring av bransjens kommende stjerner.

Les også: Hemfosa ansetter eiendomssjef i Norge

Utrolig vekst
Olstad har jobbet fem år i Stor-Oslo Eiendom, der han har hatt ansvar for transaksjoner og finansiering av eiendomsprosjekter. Han kom tidlig inn i daværende Stor-Oslo Management som ble etablert i 2009.
Olstad har vært med på å bygge opp et suksessrikt selskap, som i dag er en del av Stor-Oslo Eiendom, etter fusjonen i 2015. Han startet som analytiker og jobber i dag med investeringer og finans i selskapet. I løpet av disse årene har porteføljen vokst til respektable 13 milliarder kroner (markedsverdi).

– Det har vært en meget spennende og lærerik tid i Linstow, som jo er en av de aller tyngste og mest anerkjente innen bransjen. Tiden har vært preget av en bratt læringskurve hvor jeg har fått mye ansvar fra starten av og muligheten til å jobbe med det jeg finner mest spennende – transaksjoner og investeringer, sier Saeed.

Saeed har en mastergrad innen eiendom fra Universitetet i Ås, og har gjennomført tilleggsutdanning innen finansielle emner ved KTH/SE.

Les også: Etablerer nytt eiendomsselskap

Les også: Ansatt som prosjektleder i Mustad Eiendom

Olstad kan også snart se tilbake på fem flotte år.

– Det har vært en morsom tid i et selskap som har opplevd stor vekst på få år. Jeg var tidlig inne i det som før het Stor-Oslo Management, og vært med på å bygge opp Stor-Oslo Eiendoms «finansavdeling». Det er har vært en utrolig lærerik og spennende reise jeg har fått være med på, sier han.

Olstad har bakgrunn som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med spesialisering i finans.

Forsmak
– Uten at vi røper for mye kan vi si at vi skal bidra med vår kompetanse innen tilrettelegging/syndikering, transaksjoner, forvaltning samt utvikling av større prosjekter, for å skape det som blir en nysatsning og en naturlig videreutvikling av en allerede godt etablert og anerkjent eiendomsutvikler i Oslo, sier Saeed.

De skal således på mange måter være det nye finansielle benet hos en etablert industriell aktør. Saeed og Olstad ønsker ikke å offenttligjøre navnet på denne aktøren ennå.

Les også: Nyansettelser i Newsec

– Vi skal ta med oss det som har vært bra i våre respektive jobber, og samtidig være nyskapende og tenke litt annerledes enn de store etablerte selskapene. Dette blir eiendomsutvikling som sluttbrukerne vil ha og samarbeidspartnere vil være en del av. Vi er så heldige at vi skal gjøre dette med en allerede godt etablert og anerkjent eiendomsutvikler i Oslo, her blir det tyngde og samspill mellom finans og prosjektgjennomføring, fortsetter han.

Riktig timing
Både Saeed og Olstad er enig om at tidspunktet er godt, både med tanke på karriere og nye planer.

– Å ta steget videre med å etablere noe nytt og dermed få lov til å være med å bygge opp en virksomhet basert på vår kompetanse, driv og engasjement for eiendomsfaget, blir spennende. Vi er også ekstra heldige som får anledningen til å gjøre dette sammen med en aktør som er like fremoverlente og ambisiøse som oss selv, sier Olstad.

På spørsmål om når de skal avsløre videre planer samt hvilken aktør de hopper over til, svarer de august.

Les også: Thoeneie starter eget firma

Les også: Bytter beite etter 20 år

 

Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Boligøya er verdt to milliarder kroner (+)
Bolig
Utleiers ABC – Del 31 – Sted, dato og signatur
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Sammen for å løfte sentrum (+)
Utvikling
Blir partner i DARK
Karriere
Tar omkamp etter å ha blitt dømt til å betale 40 millioner
Bolig
Investor må bla opp etter uklar avtale (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.