Nyhter

Fra byens styggeste til diamant

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Konowsgate 67B har det siste året gjennomgått en massiv oppgradering. Stor Oslo Eiendom kjøpte eiendommen sommeren 2012 for rett i overkant av 100 millioner kroner. Nå har selskapet modernisert bygget for rundt 90 millioner kroner. 

Det som til og med av huseierne har blitt betegnet som Oslos styggeste bygg vil snart fremstå som en diamant. Også investeringsmessig kan det vise seg å bli en aldri så liten edelsten. 

– Når bygget er ferdig regner vi med at det har en verdi på rundt 300 millioner kroner, sier arbeidende styreleder i selskapet, Arild Rygg. 

Les også: – Blir et av landets kuleste bilhus

Les også: Stor-Oslo Eiendom satser i Bærum

Les også: – Konvertering av næringsbygg til boliger er ikke for ferskinger

Kan bygges på

Det gir eierne en gevinst på over 100 millioner kroner på i underkant av tre år. Det må betegnes som bra. 

– Det er til å leve med, sier Rygg, som påpeker at de ikke har tatt noen styrebeslutning på at man skal selge bygget.

– Men vi har for vane å selge, så jeg regner med at det er det som kommer til å skje, sier Rygg. 

I tillegg til det eksisterende arealet på 19.200 kvadratmeter kan eiendommen bygges ut med ytterligere 5000 kvadratmeter næring pluss småhus på taket. Dette regner selskapet med vil være med å bidra til en pris på i alle fall pluss 300 millioner kroner. 

Les også: Vil ha bil, ikke møbler

Les også: Slik sparer Bertel O. Steen 100 millioner

Stor Oslo Eiendom er et utviklingsselskap med en utviklingsportefølje verdt omkring 3 milliarder kroner. Ferdig utviklet har porteføljen ifølge Rygg en verdi på rundt 13 milliarder kroner. 

– Porteføljen teller 23 til 25 prosjekter, det vil si cirka 3000 boliger og 100.000 kvadratmeter med næring. Det er delvis eksisterende bygg som skal moderniseres og utvikles samt noen rene utviklingsområder, sier Rygg. 

Selskapet er geografisk avgrenset til Stor Oslo, det vil si alt som er innenfor en times kjøring fra Kirkegata 17 hvor de har kontor. 

55 leietakere

Da de overtok kombinasjonsbygget hadde det 55 leietakere av ymse kvalitet, skal vi tro styreformannen. Kontantstrømmen til eiendommen var på rundt ti millioner kroner. Leietakerne er nå byttet ut med et fåtall store, seriøse leietakere og kontantstrømmen er doblet. Blant leietakerne er bilforhandleren Insignia, som er forhandler av Land Rover, Jaguar, Morgan og Aston Martin.

Les også: Birger N. Haug vil bygge kjempeanlegg

Les også: Møllergruppen kjøpte Skøyen-tomt

Les også: Finstadgården i Sandvika kan bli historie

Bygget er oppgradert både innvendig og utvendig. De har brukt 19 millioner kroner bare på energieffektiviserende tiltak. 

– 60 prosent av bygget er nå leid ut. Noe som betyr at vi har rundt 9000 kvadratmeter igjen. Vi er nå i samtaler med en del aktører og regner med at bygget fylles opp i løpet av ikke så lang tid, sier Rygg. 

Denne uken er det formell åpning av bygget, selv om ikke alt er ferdig. Det er leietakeren Insignia som står for festen. 

– Vi har holdt på med oppgraderingen av eiendommen i sju måneder og kommer til å holde på i seks måneder til før vi er helt ferdige, sier Rygg. 

Les også: Vil være midt i trafikken

Les også: Bil-snobberi gir Storebrand-ledighet

 

 

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.