Nyhter

Paleet gjenåpner

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Paleet åpnet høsten 1990, og fremsto den gang som noe nytt og annerledes i Norge. Dette var Norges første rene high-end shopping arkade etter modell fra kontinentet, og var det første senteret i Norge med en såkalt ”food-court”. Nå har det tradisjonsrike kjøpesenteret gjennomgått en full oppgradering til rundt 200 millioner kroner.

Les også: AF Gruppen fikk Paleet-jobb

Det anerkjente arkitektkontoret Jarmund/Vigsnæs Arkitekter har i samarbeid med RISS Interiørarkitekter stått for den visuelle forvandlingen av totalt 11.500 kvadratmeter i det verneverdige bygget, som en gang på 1800-tallet fikk tilnavnet “Et Paris i miniatyr”. Nå skal den kontinentale elegansen tilbake.

Les også:  Hovedstaden for 200 år siden

– Tiden var inne for å gi Paleet et betydelig løft, og derfor valgte vi en totaltilnærming. Vi har stor tro på de investeringer, aktiviteter og initiativ som gjøres i Oslo sentrum. Samlet gjør dette sentrum mer attraktivt for både næringsliv og publikum, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

Den nyoppussede arkaden huser nærmere 30 unike butikkonsepter med hvert sitt kunnskapsfelt innen mote og livsstil: Italiensk skreddersøm, sveitsiske klokker, nisjeparfymer, spesialdesignede smykker, og et håndplukket utvalg av modeller og artikler fra de største motehusene i verden. 

Les også: Vil stanse handelslekkasjen

Les også: Dette savner vi på kjøpesentrene

– Vi gjorde grundige analyser og studier før vi igangsatte prosjektet på Paleet, sier Ellen Solberg, direktør for kjøpesenterforvaltning i KLP Eiendom. 

– Oslo er Europas hurtigst voksende storby, med høy kjøpekraft blant både eksisterende og kommende innbyggere. Derfor besluttet vi å forsterke posisjonen på høykvalitets mat, mote og faghandel. Oslos befolkning skal oppleve Paleet som noe nytt og forfriskende, med opplevelser og innhold de er vant til fra andre storbyer.

Les også: Pizzakjeden Domino´s jakter lokaler

Les også: Disse kjedene vurderer Norge

– Forbruksvanene til det norske folk har forandret seg. Vi reiser mer, vi har blitt mer kresne, og vi forventer høyere kvalitet. Derfor har Paleet satset på virksomheter med en unik fagkunnskap. Vi skal være Oslos ledende destinasjon for høyprofilert mote og faghandel, og gi kunder og besøkende matopplevelser som gjør oss til et foretrukket møtested, sier Øystein Aurlien, senterleder i Paleet.

Les også: Investorene satser på shopping

På Paleet vil det åpnes flere spennende og nye serveringskonsepter. Fursetgruppen står for hele seks av disse, med både matpub, en spansk bodega, et pizzeria med vedfyrte steinovner, og Oslos eneste Teppanyaki restaurant i underetasjen. I tillegg kommer både et taqueria og en eksklusiv te-salong i de andre etasjene.

Les også: Polet til Aker Brygge

Les også: Gjelsten selger Bekkestua Senter

Les også: Obs! må legge ned Hypermarked

Les også: Shopper mer shopping

Les også: Vil utvikle handelspark

Les også: Ny sjef på storsenteret

Les også: Skrinlegger sentersatsning

Les også: – Fornebu S kan bli en annerledes kjøpesenter

Les også: Rusta ruster opp

Les også: Ikea satser Max 

 

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.