Anders Opsahls kjøp av festetomter på Skullerud åpner for en storstilt boligutvikling.

Kjøper festetomter for 500 mill.

Anders Opsahl Holding har kjøpt festetomter for 500 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er KLP Eiendom som selger festetomter med adresse Olaf Helsets vei 5, Olaf Helsets vei 6 og Olav Helseths vei 8 til Anders Opsahl Holding. Salgssummen er 500 millioner kroner.

Vi er svært fornøyd med å endelig ha blitt enige med KLP Eiendom om kjøp av de siste tomtene vi manglet på Skullerud for å kunne videreutvikle området på en helhetlig måte. Det er ti år siden vu kjøpte vårt første kontorbygg på Skullerud, og for meg som er fra Skullerud er dette ekstra gøy, også fordi området i sin tid ble ekspropriert fra min bestefar som drev Skullerud gård, sier Anders Opsahl til Estate Nyheter.

Newsec har vært Anders Opsahl Holdings rådgiver i forbindelse med kjøpet.

– Anders Opsahl så at vi har vært megler for eiendommer som KLP har solgt. Han har forsøkt å finne en løsning med KLP om festetomtene og vi ble hyret inn. Vi greide å få på plass en kjøpesum som selger var villig til å gå med på. Ved å selge gir KLP Eiendom Anders Opsahl mulighet til å utvikle Skullerud, sier leder for transaksjoner og partner i Newsec Håkon Styrvold til Estate Nyheter .

Han mener kjøpet av festetomtene er svært positivt for Anders Opsahl, som eier byggene på tomtene. Det gir muligheter for en storstilt boligutvikling på Skullerud.

KLP Eiendom er heller på kjøperen enn selgeren av eiendom, og særlig festetomter har normalt ikke vært til salgs.

– Vi har som et unntak valgt å akseptere salg av disse festetomtene, som følge av en attraktiv pris og for å muliggjøre Anders Opsahls planer for utvikling av området, uttaler administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom på vegne av KLP.

Powered by Labrador CMS