SOLGT: Halden Kommunale pensjonskasse har kjøpt Halden Storsenter.

Citycon selger kjøpesenter

Citycon har solgt Halden Kjøpesenter til Halden kommunale pensjonskasse.

Publisert Sist oppdatert

Det ble i dag klart at Halden kommunale pensjonskasse kjøper Halden Storsenter fra Partners Group (80%) og Citycon Norway AS (20%). Eiendommen har et netto areal på ca.9 300 kvadratmeter, i tillegg kommer ca. 4000 kvadratmeter stort parkeringshus. Transaksjonen avsluttes i dag.

– For kort tid siden kommuniserte vi mulighetene for et utviklingsprosjekt på Halden Storsenter der en sentral del av de nye planene er å etablere et spennende boligprosjekt på tomta hvor dagens parkeringshus ligger. Vi var da også åpne om at dette var en løsning som ville kreve et annet eierskap. Halden kommunale pensjonskasse meldte sin interesse relativt raskt og vi er godt fornøyd med at Halden Storsenter nå får en lokalt forankret eier, som kan forvalte og utvikle senteret videre, sier Bjørn Vidar Tessem kommersiell direktør i Citycon.

Kjøpesenteret ble kjøpt av Sektor Gruppen i 2013, som så ble en del av Citycon i 2015. Nå er altså kjøpesenteret tilbake på lokale hender.

– Det er viktig for oss at Halden Storsenter får et lokalt eierskap. I området rundt Os er det planlagt flere spennende prosjekter og vi vil gjennom dette kjøpet sikre at vi kan jobbe med en helthetlig plan for den videre utviklingen i dette området, sier adm. dir Eivind Hansen i Halden kommunale pensjonskasse.

Hva de har gitt for senteret velger kjøper og selger å holde seg imellom. Det er selskapet Amstrat som har bistått kjøper i kjøpsprosessen.

Powered by Labrador CMS