KONTRAKT PÅ 427 MILLIONER KRONER: Nye Jordal Amfi.(Ill.: Hille Melbye arkitekter)

NCC skal bygge Nye Jordal Amfi

NCC skal på oppdrag for Oslo kommune, Kultur- og idrettsbygg KF, bygge Nye Jordal Amfi i Oslo.

Publisert

Dagens Jordal Amfi er en av Norges mest kjente idrettsarenaer og ble bygget til OL i Oslo i 1952. NCC var en av fem tilbydere og kunne tilby bygging av Nye Jordal Amfi til laveste pris, 427 millioner kroner.

Les også: Peab-avtale til 192 millioner kroner

Les også: Ny kontrakt til Betonmast

– Vi er svært tilfredse med å være konkurransedyktige på bygging av en ny idrettsarena for Oslo kommune, og gleder oss til å starte opp prosjektet, sier avdelingssjef Marianne Brudevold Eek i NCC Infrastructure, divisjon Civil Engineering.

Prosjektet skal gjennomføres som fossilfri byggeplass.

– I NCC har vi kommet langt i det grønne skiftet, og kan tilby private og offentlige byggherrer en rekke bærekraftige løsninger og sertifiseringer, sier Eek.

Les også: Storkontrakt for Veidekke i Horten

NCC har god erfaring med idretts- og kulturarenaer i Osloområdet, og har bygget blant annet Bislett Stadion, Oslo Spektrum og Telenor Arena. Nye Jordal Amfi blir en ishockeyhall for elite- og breddeidretten i Oslo, og skal utformes som en moderne arrangementshall med arealer til publikum, servering, møtevirksomhet, øvrige idrettsfunksjoner og idrett.

Tildelingen fra Oslo kommune omfattes av forskrift om offentlige anskaffelser. Kontrakten ble signert 26. oktober. Ordren registreres i forretningsområdet NCC Infrastructure i fjerde kvartal.

Les også: Bygger for Base Property

Les også: Strøm Gundersen bygger for Rom Eiendom

Powered by Labrador CMS