Kjøper Trondheimsveien 113

Peab Eiendomsutvikling har kjøpt Trondheimsveien 113.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Progress Ingeniørfirma AS som er selgeren av eiendommen som ligger rett ved Carl Berner-krysset i Oslo. Eiendommen består av tre bygninger, hvorav ett bygg er vernet.

– Vi har lenge vært på jakt etter nye prosjekter i Oslo, og er veldig fornøyd med at vi fikk kjøpt denne attraktive tomten. Med plassering på Carl Berner, et av Oslos største kollektivknutepunkter, er den et verdifullt tilskudd til eiendomsporteføljen vår, sier Henning Hanevold, administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling.

Familien som eier Progress Ingeniørfirma har drevet industrivirksomhet på eiendommen i tre generasjoner, men de seneste tiårene har eiendommen vært leid ut. Nå vil Peab Eiendomsutvikling utvikle boliger og næringsbygg på tomten. To av byggene skal rives og erstattes av kombinasjonsbygg med boliger og næringsarealer. Det planlegges til sammen ca. 16 000 kvadratmeter på tomten.

– Det at tomten er ferdig regulert gir oss en svært effektiv utviklingsprosess. Tiden frem til realisering er kort, og vi håper å starte byggingen allerede høsten 2017, sier Hanevold.

Det er DTZ Realkapital Corporate Finance som har tilrettelagt for salget.

– For oss var det naturlig å få med oss Peab som vi kjenner som en solid og offensiv boligutvikler, sier ansvarlig for prosjektet hos DTZ, Anders Mørland.

Han sier til NE nyheter at de vanligvis gjør syndikater og club-dealer, men at det her var ønskelig med en sterk aktør som kjøper. DTZ skal forvalte næringsdelen og finne leietakere til 6000 kvadratmeter lokaler. Det skal utvikles et nærsenter på eiendommen.

De tre søsknene som eier Progress Ingeniørfirma bestemte seg i fjor for å selge hele eiendommen.

– Vi har hatt et stort påtrykk av interessenter, men det var viktig for oss å selge til et stort og solid selskap. Peab har en organisasjon og økonomiske muskler som gjør at de kan videreutvikle tomten på en god måte, sier Arild Brath i Progress Ingeniørfirma.

(Bilde av Anders Mørland (DTZ), Arild Brath (Progress Ingeniørfirma), Henning Hanevold (Peab Eiendomsutvikling))

Powered by Labrador CMS