SATSER TUNGT PÅ BOLIGER: Ved utgangen av 2016 vil Kenneth Sandvolds konsern ha ca. 480 boliger under oppføring og ytterligere ca. 370 boliger under regulering.

Knalltall for Sandvold

Sandvold Holding satt igjen med 131,6 millioner kroner etter skatt i 2015. Det er konsernets beste resultat noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Kenneth Sandvolds holdingselskap (konserntall) oppnådde i fjor salgsinntekter på 212,7 millioner kroner og leieinntekter på 93,5 millioner. Årsresultatet endte på 131,6 millioner, som er en økning på 29 millioner fra 2014.

Positiv utviklingKonsernets virksomhet består av kjøp, utvikling, bygging og salg av boligprosjekter. Konsernet eier alene eller i joint venture en rekke tomter/prosjekter under regulering og utbygging. I tillegg har konsernet en betydelig virksomhet gjennom eierskap, drift og utleie av bolig- og næringseiendom i Oslo.

Av styrets beretning fremgår det at både morselskapet og konsernet de siste årene har vært inne i en positiv utvikling, og styret forventer at denne utviklingen vil fortsette også inn i 2016.

Les også: Axer satser ekspansivt etter storsalg

Høy etterspørsel– Konsernet vil starte opp flere boligprosjekter i løpet av 2016 i tillegg til at de store pågående prosjektene i Oslo og Bærum vil fortsette for fullt. Styret antar således at konsernet ved utgangen av 2016 vil ha ca. 480 boliger under oppføring og ytterligere ca. 370 boliger under regulering, heter det.

Styret er positive til markedsutsiktene for boligutvikling og nyboligsalg i Oslo-regionen og forventer fortsatt høy etterspørsel grunnet lav årlig boligvekst kombinert med et gunstig rentemarked og høy årlig netto innflytting til Oslo.

Ikke konjunkturutsattStyret påpeker også at konsernets utleieeiendommer ligger i populære områder i Oslo hvor etterspørselen etter næringseiendom og boliger erfaringsmessig ikke er særlig konjunkturutsatt.

– Dette innebærer at leieinntektene forventes å holde seg forholdsvis stabile, mener styret i Sandvold Holding.

Les også: Neptune blar opp 200 mill for Ensjø-tomt

Utbytte i NaturbetongBlant konsernets datterselskaper inngår blant annet AS Naturbetong, som eies sammen med Stig Hvindens selskap Hein Holding AS (13,3 prosent). I fjor hadde Naturbetong salgsinntekter på 212,7 millioner kroner og leieinntekter på 34,9 millioner. Årsresultatet endte på 110,4 millioner kroner.

AS Naturbetong er således den største bidragsyteren i regnskapet til Sandvold Holding konsern.

I regnskapet til AS Naturbetong er det satt av 102,3 millioner kroner til utbytte, hvorav Stig Hvindens andel dermed utgjør 13,6 millioner.

 

Powered by Labrador CMS