BYGGER SKOLE: Veidekke Entreprenør AS skal bygge nye Horten videregående skole.(Ill.: Link Arkitektur)

Veidekke Entreprenør AS vant anbud

Veidekke Entreprenør AS vant anbudskonkurransen om bygging av ny Horten videregående skole.

Publisert

Vestfold fylkeskommune har valgt Veidekke Entreprenør AS som vinner av anbudskonkurransen om bygging av ny Horten videregående skole, i nær konkurranse av Backegruppen og Skanska. Arkitekt for planforslaget er Link Arkitektur.

– Skolen er i dag lokalisert på to steder i Horten, Skippergata og Bekkegata. Den nye skolen skal bygges i Lystlunden Nord, og er dimensjoneres for 1.200 elever. Den inneholder også en tannklinikk, sier Christian Thorsen Egeberg, eiendomssjef Vestfold fylkeskommune.

Bygget blir på totalt 18.000 kvadratmeter.

Skolesatsing i Vestfold– Inntektene fra salg av skolens eiendommer i Horten skal i sin helhet medgå i finansieringen av den nye skolen. Bruttoramme (inkludert salgsinntekter) for utbygningen er 685 millioner kroner, sier Egeberg.

Horten videregående skole er det siste prosjektet i en stor skolesatsing fra Vestfold fylkeskommune de siste årene. Når den nye skolen står ferdig vil fylkeskommunen ha investert nærmere 3 milliarder kroner i bygg de siste 10 årene.

Miljøbygg– Det har vært gjennomført seks dialogmøter med deltakerne i tidsrommet mars – mai.13. juni 2016 var det frist for å levere endelig forprosjekt og pris, sier eiendomssjefen.

Løsningsforslagene er vurdert etter kriteriene pris (50 prosent) og kvalitet; arkitektur, pedagogikk og samfunn, funksjonalitet (50 prosent).

Les også: Statsbygg lyser ut kontrakter for 900 millioner

Bruken av trematerialer er vektet som en del av miljøkravene. Alle tilbudene benyttet tre i store deler av bygningsmassen.

– Vestfold fylkeskommune har vært opptatt av å utvikle et klima- og energivennlig skolebygg, enten som plusshus eller minimum passivhus. Vi har fått tilbud om BREEAM-NOR Excellent og opsjon om Outstanding. Vi skal bruke sommeren på å vurdere hva vi skal anbefale i politisk sak 16. september, sier Egeberg.

Fylkestinget skal fatte endelig vedtak om bygging av ny Horten videregående skole i fylkestinget 16.september.

– Forusatt at fylkestinget vedtar bygging, er forventet byggestart januar 2017. Skolen skal da stå ferdig i 2019 og tas i bruk ved skolestart i 2019, avslutter han.

Les også: Betonmast fikk storkontrakt

 

Powered by Labrador CMS