UNDER BYGGING: Slik blir det nye nasjonalmuseet når det står ferdig.(Ill.: Statsbygg)

Statsbygg lyser ut kontrakter for 900 millioner

Statsbygg har utlyst oppdrag for over 900 millioner kroner i forbindelse med byggingen av nytt nasjonalmuseum.

Publisert Sist oppdatert

Norges største kulturbygg er i ferd med å ta form og nå starter jakten på firmaer som skal gjøre innvendig arbeid. Arkitektens valg av materialer viser at det er nordisk design som blir uttrykt i det nye Nasjonalmuseet.

Ny fase– Prosjektet går nå over i en ny fase. Fire kontrakter på det innvendige arbeider på rundt 900 millioner er nå lyst ut, forteller prosjektdirektør Per Willy Nysæter.

Les også: Grunnstenen fløy over byggeplassen

Det omfatter blant annet arbeid med gulv, vegger og himlinger. Materialene som ønskes er marmor, skifer, kalkstein, eikefinerte veggplater, lyshimlinger og parkett i heltre.

I tillegg skal ventilasjon, elektrisk anlegg, rør, fjernvarme, sprinkler og vann- og avløp på plass.

Utlyst på DoffinOppdragene som er lagt på nettportalen Doffin er entreprisene K206 (innvendig arbeider 1), K301 (rør), K302 (ventilasjon) og K401 (elkraft).

Les også: Fikk nok en kontrakt på nytt Nasjonalmuseum

– Disse kontraktene blir signert i november grunnet sommerferie i Norge i juli og august i resten av Europa, forteller prosjektdirektør Per Willy Nysæter i Statsbygg.

Innvendige arbeider 2, K207, som innbefatter deler av inventaret og innvendig dører, K209, blir lagt ut etter sommerferien.

Powered by Labrador CMS