Klart for nytt hovedkontor

Sparebank 1 SR-Bank bygger nytt hovedkontor i Stavanger til drøyt 400 mill.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS som ifølge en børsmelding onsdag har fått i oppdrag av Sparebank 1 SR-Bank å bygge hovedkontoret i Finansparken Bjergsted i Stavanger (illustrasjon).

Meldingen kom for så vidt i april, men da som en intensjonsavtale. I april var det snakk om en kostnad på rundt en halv milliard kroner, dette beløpet er nå redusert, men det kan være uklarheter om moms her.

Uansett, det nye hovedkontoret blir hele 22 600 kvadratmeter og Norges største næringsbygg basert på tre som bærende konstruksjoner. Oppdraget har ifølge børsmeldingen en verdi på 406 millioner kroner, eksklusive moms.

Gitt et totalareal på 22 600 kvadratmeter, snakker vi dermed om en entreprisekostnad på ca. 18 000 kroner kvadratmeteren. Første spadetak tas nå etter sommeren, og bygget skal etter planen stå ferdig om ca. tre år.

Veidekke skriver i meldingen at det var fire aktører med i finalerunden om å få byggeoppdraget, og det er en «grundig evalueringsprosess» som ligger til grunn for valget. Ifølge børsmeldingen leverte Block Berge Bygg AS samlet sett det beste tilbudet både med hensyn til pris og kvalitet, som er en kopi av begrunnelsen fra i april.

I tillegg vil Block Berge Bygg benytte seg av et større antall lokale underleverandører. – Dette vil kunne være av stor betydning for sysselsetting innen bygg og anlegg i regionen nå når tidene er mer krevende enn for kort tid siden, sier adm. direktør Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank i meldingen.

Adm, direktør Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg sier det er spesielt gledelig at de har fått oppdraget, i en tid der Rogaland opplever et langt tøffere byggmarked enn for bare kort tid siden.

Powered by Labrador CMS