Nytt hovedkontor til 500 mill.

Block Berge Bygg AS skal bygge SR-Banks finanspark på 23 000 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Styret i banken har ifølge en pressemelding besluttet å inngå en intensjonsavtale med Block Berge Bygg AS om oppføring av konsernets nye bygg (se illustrasjon) på Bybergstykket i Bjergsted. Dette er et område rett nordvest for Stavanger sentrum.

Totalt vil dette bli Norges største næringsbygg basert på tre som bærende konstruksjon. Bygget vil bestå av drøyt 23 000 kvadratmeter, inklusive tre underetasjer. Denne størrelsen mener SR-Bank er tilstrekkelig for å kunne være et «moderne, framtidsrettet og miljøvennlig kontorbygg» for de ansatte i konsernet som skal jobbe der.

Det utgjør i overkant 750 av totalansatte. Fordelt på hver ansatt, snakker vi altså om en arealeffektivitet på ca. 30 kvadratmeter, regnet av totalarealene.

– Det er en viktig beslutning som nå er tatt og som gjør at det første spadestikket kan tas allerede til høsten. Bygget som har en samlet kostnadsramme på om lag fem hundre millioner kroner skal etter planen stå ferdig i løpet av høsten 2019, sier adm. direktør Arne Austreid i SR-Bank i pressmeldingen.

Gitt en halv milliard i oppføringskostnad, snakke vi om en entreprisekostnad på drøyt 21 700 kroner kvadratmeteren. Normalt koster bankbygg noe mer å oppføre enn «vanlige» kontorbygg.

Det var ifølge SR-Bank i alt fire aktører med i finalerunden om å bygge det nye hovedkontoret, og etter en grundig evalueringsprosess falt valget på Block Berge Bygg AS. Banken mener denne entreprenøren samlet sett leverte inn det beste tilbudet både med hensyn til pris og kvalitet.

SR-Bank legger også vekt på at Block Berge Bygg vil benytte seg av et større antall lokale underleverandører. På sitt meste vil byggeprosjektet direkte sysselsette over 150 årsverk. Flertallet av disse ansatte vil være knyttet til det arbeidet som skal pågå lokalt i regionen.

Endelig avtale med Block Berge Bygg AS inngås etter en gjennomført kvalitetssikringsprosess. Samtidig forutsetter prosjektet at tomten som utgjør en del av Bybergstykket, overdras fra Stavanger kommune.

Illustrasjon: Helen & Hard

Powered by Labrador CMS