Selger på Skøyen

OPPDATERT: Norwegian Property selger Nedre Skøyen Vei 24-26, som blir hovedkontor for Veidekke.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med utfyllende informasjon.

Dermed stemte ryktene NE nyheter hadde hørt om at eiendommen (bildet) var til salgs i markedet. NE nyheter konfronterte i forrige uke adm. direktør Svein Hov Skjelle i Norwegian Property om et salg, men han henviste til det Olav Line sa på presentasjonen i første kvartal i år: At de vurderer å gjøre om eiendommen til boliger.

Og boliger blir det, kjøperen Veidekke Eiendom ønsker å videreutvikle tomten for å bygge nytt hovedkontor for konsernet i tillegg til «flere hundre boliger.» Overtakelse av eiendommen er avtalt til mars 2019 ved utløp av leiekontrakten til leietaker Evry ASA. Norwegian Property beholder leieinntektene og driftsansvaret for eiendommen frem til dette.

Ingen yieldeiendomBrutto eiendomsverdi er avtalt til 799 millioner kroner, hvorav 50 millioner som forskudd forfaller til betaling i september 2015, resten verd overtakelse. Årlige leieinntekter i 2015 oppgis til 79,3 millioner. Det betyr en brutto direkteavkastning – yield – på over 10 prosent, men vi snakker i realiteten om kjøp av et tomt bygg. Samlet eiendomsmasse er på 36 000 kvadratmeter, som tilsvarer 22 200 kroner kvadratmeteren.

Norwegian Property vil i tillegg til eiendomsverdien, frem til mars 2019 motta 276 millioner kroner i nominelle leieinntekter. Korrigert for verdien av estimert netto kontantstrøm i perioden, vurderes nåverdien av salgsprovenyet til ca. 35 millioner over gjeldende verdivurdering av eiendommen.

Nedre Skøyen Vei 24-26 ble ført opp på 80-tallet og har gjennom en årrekke vært hovedkontoret til (tidligere EDB Ergo Group og Fellesdata) i Oslo. Den har et samlet brutto areal på ca 36 000 kvadratmeter, fordelt på arealer til kontor, lager, datahall og parkering. Tomten er på 22 600 kvadratmeter.

Orkla fremleierNedre Skøyen Vei 24-26 er i sin helhet fullt utleid til Evry ASA ut februar 2019, men Evry benytter i dag bare en mindre andel av eiendommen. IT-selskapet fremutleier over 18 000 kvadratmeter til Orkla, i utgangspunktet til 2016.

Adm. direktør Svein Hov Skjelle i Norwegian Property sier i en børsmelding at Nedre Skøyen Vei 24-26 har en god beliggenhet i tilknytning til etablerte boligområder på Skøyen.

– Vi har bearbeidet ulike løsninger for bruk av eiendommen når dagens leiekontrakter utløper i 2019. Konvertering av eiendommen til bolig, eventuelt i kombinasjon med noe næring, synes i dagens marked å gi mest verdi. Vi er derfor svært fornøyd med å finne en løsning med Veidekke, sier Hov Skjelle, og tilføyer at salget er i tråd med Norwegian Propertys strategi for aktiv forvaltning av porteføljen.

VanskeligTil NE nyheter sier Hov Skjelle at de så på ulike måter å bearbeide bygget på, men at det ville bli vanskelig å finne en stor leietaker etter Evry. Det skyldes eiendommens karakter, blant annet med store, spesialtilpassede datahaller, og at den ligger nær et boligområde. Evry flytter for øvrig sine datahaller til Fet.

– Vi gjorde tilpasninger for Evry i 2007-08, men det måtte ha blitt omfattende rehabiliteringer etter at kontrakten gikk ut, sier Hov Skjelle.

Veidekke opplyser i en børsmelding mandat at de i lang tid vært på jakt etter et utviklingsprosjekt på Skøyen for et nytt hovedkontor. Det børsnoterte entreprenørselskapet har i dag hovedkontoret i Skabos vei 4 på Skøyen, ut mot Drammensveien .

400 boligerKonsernsjef Arne Giske i Veidekke sier at Nedre Skøyen Vei 4 passer perfekt til å realisere «et moderne hovedkontor».

– I tillegg kan vi utvikle og bygge over 400 boliger i et svært attraktivt område. Her kan vi bruke vår kompetanse både som eiendomsutvikler og entreprenør, og vi ønsker gjennom prosjektet å bidra til å utvikle Skøyen til en fremtidsrettet bydel, sier Giske.

 

Powered by Labrador CMS