Kjøper mer på Lysaker?

KLP kan bli kjøperen av Lysaker Torg 35.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Onsdag ble det klart at KLP Eiendom tar over de resterende syv eiendommene i Aberdeen Eiendomsfond Norge II for noe over 3,6 milliarder kroner. I porteføljen inngår blant annet Lysaker Torg 45.

KLP vil ifølge adm. direktør Gunnar Gjørtz høyst trolig videreselge fire av eiendommene de har tatt over: Kontoreiendommen Munkedamsveien 53B i Vika, som er for liten for KLP, logistikkeiendommen Søren Bulls vei 2 på Furuset, kombinasjonseiendommen Fløisbonnveien 2-4 på Kolbotn, samt kontor- og lagereiendommen Bergerveien 12 på Billingstad.

UlogiskDet er ikke logisk for KLP å sitte med de tre sistnevnte eiendommene, ettersom KLP ikke har lager og logistikk som satsingsområde. De fire eiendommene har for øvrig samlede årlige leieinntekter i området 87 millioner kroner. Gitt et netto direkteavkastningskrav på begynnelsen av 6-tallet, snakker vi om en porteføljeverdi på rundt 1250-1300 millioner kroner som KLP skal selge videre.

NE nyheter har fra ett markedshold hørt at det tyske investeringsselskapet DEKA skal være en kandidat til noen av eiendommene. DEKA kjøpte i fjor høst Bekkestua Senter fra Profier.

Til salgsSamtidig har Akershus Eiendom på vegne av eieren Norwegian Property (NPRO) siden slutten av april vært ute i markedet med Lysaker Torg 35 (bildet). Denne eiendommen ligger rett ved siden av Lysaker Torg 45. Obligasjonseiere stemte i slutten av mai ja til å innfri et obligasjonslån før tiden med pant i bygget, slik at NPRO kunne selge unna.

– Det er riktig at vi for tiden tester eiendommen i markedet, men jeg kan ikke si noe mer om hvordan det går, sier adm. direktør Olav Line i NPRO til NE nyheter.

Men fra ett hold hører NE nyheter at det er KLP som nå er i avsluttende forhandlinger med NPRO, og fra et annet hold at det skal foreligge budaksept fra NPRO med en kjøper.

Over 500 mill.Det er logisk med KLP som kjøper, ut fra at de styrker seg i ett område gjennom to større kjøp, og deres nye kjøpesenter Fornebu S ligger heller ikke langt unna. KLP er kjent for å kjøpe store eiendommer, som gjør det lite aktuelt å sitte med eksempelvis Munkedamsveien 53B (3700 kvadratmeter).

NPRO har bekreftet en belåningsgrad («loan to value») på Lysaker Torg 35 på 68 prosent. Obligasjonslånet var på 350 millioner kroner, slik at det i utgangspunktet indikerer en salgspris på 515 millioner kroner for den snaut 22 000 kvadratmeterstore eiendommen.

 

Powered by Labrador CMS