Solgte for 200 mill.

Felleskjøpet har solgt tre eiendommer.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er datterselskapet Agri Eiendom AS som ifølge en børsmelding har solgt næringseiendommene Laksevågneset 6, Vågsgaten 22 i Bergen og Tungasletta 8 (bildet) i Trondheim. Agri Eiendom AS er et heleid datterselskap av Felleskjøpet Agri SA. Den totale salgssummen er altså 200 millioner kroner.

Felleskjøpet opplyser ikke om hvem som er kjøperne til eiendommene eller hva de ulike eiendommene er solgt for. Salget av Tungasletta 8 er gjennomført ved salg av aksjene i Tungasletta 8 AS. Dette selskapet er ifølge Purehelp.no eid av Agri Eiendom AS med 51 prosent og Brødrene Kverneland AS med 49 prosent.

Tungasletta AS hadde i 2013 driftsinntekter på 12 millioner kroner, mens fast eiendom var bokført til 118 millioner kroner, slik at denne eiendommen må være den klart største av de solgte eiendommene. Tungasletta 8 er på 8600 kvadratmeter og er et relativt nytt bilanlegg med tilhørende kontorbygg. Eiendommen, som ligger noen kilometer øst for trondheim sentrum, var tidligere lager- og såkornanlegg for Felleskjøpet.

Vågsgaten 22 ligger på Laksevåg vest for Bergen sentrum, og Laksevågneset 6 ligger rett i nærheten.

Powered by Labrador CMS