Bygger om Torgbygget

Avantor vil foreta en større ombygging av Nydalsveien 33.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev tirsdag om Avantors ombygging av Nydalsveien 28 for 245 millioner kroner. Her har det skjedd en endring, etter at DARK Arkitekter i juni 2013 vant en arkitektkonkurranse som tilsa en kombinasjon av boliger og næringsarealer i den 22 000 kvadratmeterstore eiendommen. Nå er sporet at det bare blir kontorarealer.

Nydalen Arkitektkontor – NYARK – skriver på sine hjemmesider at Avantor i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter i 2015 vil foreta en større rehabilitering av Torgbygget i Nydalsveien 33 (bildet). Eiendommen er på 11 000 kvadratmeter.

Avantor mener at med sin plassering i hjertet av Nydalen, fremstår Torgbygget som en representativ eiendom med meget god eksponering.

Ombyggingen inkluderer fasader, handelsarealer i første etasje og kontorarealene i andre til femte etasje. Radisson Blu Hotell Nydalen er ikke en del av rehabiliteringen. Det meste av rehabiliteringen i Torgbygget vil ifølge NYARK være ferdig ved årsskiftet 2015–2016.

Ombyggingen medfører at butikkene i Torgbygget stenges fra første uke i januar. Forretninger som Apoteket, Rimi, MediPlus, Dentalia og Naprapatklinikken vil opprettholde virksomheten i Torgbygget under rehabiliteringen. Avantor AS vil blant annet i samarbeid med Sporveien Oslo AS etablere en ny og fullverdig inngang til/fra Torgbygget/T-banen ved Akerselva, mot vest.

Powered by Labrador CMS